Pobedom u Kragujevcu Vojvodina NS seme i teorijski je utvrdila prvu startnu poziciju za plej-of. Slavili su Novosađani 3:1 protiv Radničkog, a trener Gavrančić opet je kombinovao i iskoristio priliku da odmori neke igrače, te su umesto Kujundžića i Vučićevića na terenu bili Fundora i Viecki.

U prva tri seta vodila se neizvesna borba, ali su u egal završnicama drugog i trećeg crveno-beli pokazali šampionski karakter. Izdržali su, sačuvali smirenost i koncentraciju i te periode rešavali u svoju korist. Na taj način definitivno su slomili otpor motivisanog protivnika, pa su u četvrtom setu dominirali.

– Bila je to zanimljiva utakmica, sa dosta grešaka na obe strane. Radnički se sprema za finale Kupa i protiv nas je igrao rasterećeno. Međutim, mi smo manje više došli na svoje u drugom delu drugog seta i mnogo znači to što smo pokazali čvrstinu i neizvesne završnice rešavali u našu korist – istakao je primač David Mehić, koji je u ovom duelu bio glavni šraf Vojvodine.

Zbog odigravanja finala Kupa, na kojem nažalost šampion neće učestvovati, predstoje dve sedmice pauze novosadskom timu. Nakon toga sledi derbi protiv Crvene zvezde u Beogradu, a onda još tri kola do  kraja Mini lige.

– Te dve nedelje iskoristićemo maksimalno da dobro treniramo, ispravljamo ono što je potrebno i pripremamo se za najvažnije mečeve sezove. Ulazimo praktično u završne pripreme za plej-of i dobro je što smo već sada obezbedili pol poziciju – zaključio je Mehić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This