Jedinstvo – Vojvodina NS seme 1:3 (25:21, 19:25, 22:25, 16:25)

Stara Pazova: Hala sportova, sudije A. Balandžić, Stevanović.

Jedinstvo: Mladenović, Stanković 5, Ilinčić, Pešut 11, Radišić 2, Majstorović 3, Petković, Bojičić 1, Škrbić 2, Micić 18, Paravinja, Roljić 10.

Vojvodina NS seme: Vučićević 20, Brborić, Fundora 16, Škundrić, Negić, Kovačević 10, Viecki, Kujundžić 22, Kostić, Mehić, Radević 9, Todorović 2, Rudić.

Iako nije bilo jednostavno, prvotimci Vojvodine NS seme ipak su pokazali upornost i čvrstinu, te su u Staroj Pazovi, u petom kolu Mini lige savladali domaćina i uzeli nova tri boda. Pokazalo se još jednom da Jedinstvo na svom terenu pruža veoma kvalitetne partije, pa je zbog toga tvrd orah. Domaćin je mnogo bolje i motivisanije ušao u meč, servisom je poremetio prijem Novosađana i vrlo brzo stigao do zavidne prednosti – 10:4. Međutim, budili su se polako crveno-beli, sredili redove, a konačno na servis Vučićevića izjednačili su na 15:15. Igralo se poen za poen sve do 19:19, nisu gosti iskoristili neke prilike, što je ekipa Jedinstva umela da kazni i opet servisom napravila zalihu, te rešila ovaj set u svoju korist – 25:21.

Postavili su stvari na svoje mesto Novosađani u drugom periodu. Zaigrali su konkretnije, agresivnije i preciznije, te poveli od samog starta. Vukli su konce Kujundžić i Fundora, ali su i ostali davali pun doprinos. Pretili su domaćini, blokom stigli do izjednačenja, nakon čega je Vojvodina na servis Fundore, opet došla do tri poena prednosti. U samom finišu posle bloka Radevića imali su gosti i 21:17, a na servis Vučićevića stigli su i do set lopte – 24:18. Upravo novosadski korektor je u napadu realizovao drugu set loptu.

Imali su Pazovčani početno vođstvo  u trećem setu, ali su crveno-beli najpre blokom, a onda i na servis Radevića okrenuli. Međutim, nije dugo trebalo mnogo domaćinu da maksimalno iskoristi greške aktuelnog šampiona i opet stigne do prednosti. Inicijalni su bili servisi Vučićevića i Fundore, koji su omogućili Vojvodini da stigne do izjednačenja. Blokom su gosti poveli, a u finišu na servis Kujundžića napravili zalihu od tri poena. Set loptu realizovao je Fundora za vođstvo od 2:1 u setovima.

Prilično izjednačeno bilo je u četvrtom periodu u prvom delu, ali je najpre na servis Fundore, a onda i Todorovića Vojvodina je na tehnički tajm-aut otišla sa prednošću od 12:8. Nisu Novosađani dozvolili da rival ozbiljnije pripreti u ovom delu, a dobrim servisom dodatno su uvećali vođstvo i rutinski priveli ovaj set kraju za novu pobedu u Mini ligi.

Podelite na društvenim mrežama
Share This