Predstojeći derbi dve prvoplasirane ekipe na tabeli mogao bi umnogome da odredi konačnu poziciju aktuelnog šampiona za plej-of. Ukoliko bi Novosađani slavili u četvrtak, 7.februara, protiv Crvene zvezde, teorijski ne bi to značilo definitivnu overu prvog mesta, ali bi donelo svakako ogromnu prednost u bodovima i pobedama u odnosu na beogradske crveno-bele.

Zbog svega toga, duel dve trenutno najbolje ekipe u ligi jeste pravi mamac za poklonike odbojke, posebno za domaće navijače, koji će, nadaju se u taboru Vojvodine, ispuniti tribine u četvrtak u 18 časova, u maloj sali Spensa.

– To je za nas prilika da vidimo gde smo u našem radu. Poslednji put smo se sa Zvezdom sastali u polufinalu Kupa, očekuju nas dva meča u Mini ligi i, iskreno se nadamo, još susreta u plej-ofu. Na neki način smo posle tog Kupa ostali dužni da pred svojom publikom protiv Zvezde odigramo kvalitetnije. Iako je radni dan očekujemo interesovanje i dobru posećenost, jer će i našoj ekipi mnogo značiti podrška s tribina – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić poručio je da susreti sa Crvenom zvezdom uvek imaju posebnu draž.

– Beograđani su imali problem u poslednje dve utakmice, ali verujem da će biti spremni i silno motivisani za meč sa nama. Ovo je dobra prilika da ono što smo naradili prenesemo na utakmicu, da vidimo kako to izgleda. Ja sam optimista, napredak je primetan, što se pokazalo i protiv Radničkog, tako da verujem da smo na pravom putu i da će to biti sve bolje i bolje. Kada je zdravstveni bilten u pitanju Škundrić ima problem sa kolenom, pa ćemo videti da li će moći da nastupi na utakmici – rekao je Gavrančić.

Iskusni dizač Ivan Kostić očekuje pobedu, ali pre svega jedno lepo i kvalitetno izdanje svog tima.

– Zvezda ima jako dobru ekipu, ostao je taj žal za utakmicama u Kupu Srbije, tako da imamo dodatni motiv. Treniramo naporno u poslednjem periodu. Na prvom mestu želim da mi odigramo dobro, pa će sa tim doći i rezultat – poručio je Kostić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This