Posle naporna tri meseca u prvom delu sezone prvotimci Vojvodine na kraći odmor otišli su kao lideri na tabeli, sa sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. No, prvenstva pauza bila je sve samo ne praznični odmor.

Novogodišnja i božićna porodična okupljanja morali su crveno-beli da usklade sa programom rada koji je pripremio novi stručni štab, a sve u cilju što boljih priprema za nastavak sezone. Novi izazovi kreću već 11.januara kada Vojvodina u okviru 16.kola Superlige dočekuje ekipu subotičkog Spartaka.

– Kako mi treneri to volimo da kažemo „treninga nikad dosta“. Zato smo mi ovo vreme iskoristili da pojačamo trening, kako kondicioni tako i odbojkaški, te da naradimo sve ono za šta u prethodnom periodu zbog prenatrpanog rasporeda nije bilo vremena.  Po mom mišljenju, imali smo nenormalno veliki broj utakmica, ali i putovanja. Konačno, došli smo u priliku da se više posvetimo nekim stvarima – ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić i nastavlja: – Moram da kažem da obim rada nećemo smanjivati ni posle 11.janura. Naravno da ćemo u svakoj utakmici ići na pobedu, ali će nam biti važnije da poboljšamo igru. Mislim da ovi igrači mogu da budu mnogi bolji, ali to mora da se naradi.

Svestan je Gavrančić da će obiman rad usloviti i to da u nekim mečevima igračima budu „teške noge“.

– I to je jedna dobra stvar. Izazov je za igrače da kada su teški probijaju svoje granice. Neće oni na svakoj utakmici biti fit, nekada će biti umorniji, nekada odmorniji. Ali bolje je da pod takvim okolnostima teraju sebe da budu efikasniji, nego da od manjka treninga nemaju snage.

Do početka plej-ofa Novosađane očekuje još 14 mečeva, četiri u Superligi i 10 u mini ligi.

– Verujem da će to biti dobra kombinacija da, uz trening, napredujemo i kroz veliki broj utakmica. Na kraju je to jedino merilo, jer nismo ništa uradili ako dobro treniramo, a to ne možemo da prenesemo na meč.

Plan stručnog štaba je i taj da igraju svi, te da tako kompletna ekipa bude spremna za najvažnije utakmice.

– Čini mi se da je to nešto najbolje za ovaj tim. Slično smo radili i na pripremama, svi su dobijali šansu. Kada imamo toliko igrača podjednakog kvaliteta, onda je najbolje rešenje da svi igraju. Plan se može menjati iz utakmice u utakmicu, čak ćemo već prema razvoju situacije i tokom setova menjati, kako bismo došli do najboljeg rešenja. Tako će svi dobiti šansu da budu u takmičarskom ritmu i da budu spremni da daju maksimum u najvažnim duelima. Mislim da svi igrači imaju kvalitet da to iznesu na ovaj način.

Ulazak u plej-of sa liderske pozicije može, ali i ne mora biti presudan. U svakom slučaju aktuelni šampion je na dobrom putu, uz ozbiljne partije, da sačuva prvo mesto.

– Pokazalo se u prethodne dve sezone da to može biti presudno, ali mislim da je ipak najvažnija naša igra. Ako nju uspemo da podignemo na viši nivo onda smo na dobitku, a sa tim će doći i prvo mesto i željeni rezultat u plej-ofu. Crvena zvezda sigurno će biti najveći rival, ali i sve ostale ekipe treba shvatiti ozbiljno. Ko god da uđe u prvih šest, a kasnije se izbori i za polufinale neće biti iznenađenje. Mislim da postoji određen broj prilično ujednačenih ekipa, što se i pokazalo u prvom delu. Plasman na tabeli od trećeg do desetog mesta se često menjao, a i dalje razlika u učinku nije tako velika – zaključuje Siniša Gavrančić.

Naredne tri utakmice Vojvodina će igrati u Novom Sadu, sve u maloj sali Spensa, sa početkom od 18 časova. U petak, 11.januara crveno-beli dočekuju Subotičane, 16.januara igraju zaostali meč protiv Novog Pazara iz prvog dela sezone, dok im 19.januara stiže Jedinstvo.

Podelite na društvenim mrežama
Share This