Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 2:3 (23:25, 25:17, 23:25, 25:20, 12:15)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, sudije Rogić i Leko, gledalaca 850.

Vojvodina NS seme: Simić 9, Vučićević 10, Fundora 13, Škundrić, Negić, Kovačević 2, Viecki 11, Kujundžić 4, Kostić, Mehić 10, Radević 6, Todorović 1, Rudić, Perić 6.

Crvena zvezda: Meljanac 1, Jevtić, Petković, Đurđević, Tadić, Mašulović 9, Petrović 4, Nejić 18, Sinđelić, Jovanović 7, Dodić 20, Pavlović 2, Andonović 3, Pavlović 3.

Vojvodini NS seme ostao je samo jedan zacrtani cilj, za koji može da se bori do kraja sezone – za titulu. To je bilo jasno već posle vođstva Crvene zvezde od 2:1, u revanš meču polufinala Kupa Srbije. Protivnika su ta dva seta odvela do cilja, a domaćina sasvim udaljila od finala. Slavili su Beograđani na kraju 3:2, a ostaje utisak da su Novosađani imali šansu u prvom i trećem setu da reše to potpuno drugačije.

Ušli su domaći stegnuto u ovaj duel, Zvezda je dobro servirala i povela 7:4. Imali su gosti i 12:7, ali je tada dobrim servisom uzvratio Viecki, poremetio Beograđane, novosadski prvotimci odlično su odreagovali i izjednačili na 12:12. Stigla je Vojvodina i do 19:17, kada je opet servisom Nejić vratio prednost svom timu. Dobili su gosti neizvesnu završnicu ovog seta, ali to, ipak, nije omelo domaće odbojkaše.

U nastavku su Novosađani smanjili greške, bili mnogo uspešniji u napadu, brzo stigli do visokog vođstva i rutinski dobili set. Probudilo je to i publiku, dobila je Vojvodina novu energiju, a u trećem periodu je pokazala da može do željenog rezultata. Vodila je 8:5, međutim protivnik se nije predavao. Usledilo je izjednačenje, zatim i vođstvo Beograđana. Ušao je u finišu Kujundžić, Novosađani su uspeli da se približe, imali su priliku da okrenu, ali je Zvezda ipak rešila u svoju korist i zapečatila neuspeh Vojvodine. Sve posle toga bila je formalnost, Gavrančić je dao priliku još nekim igračima, a na kraju je protivnik slavio 3:2.

– Prvo želim da čestitam protivniku na zasluženoj pobedi. Mišljenja sam da kada se desi rezultatski neuspeh, trener treba da preuzme odgovornost. Ne zemeram igračima ništa, treba sve analizirati dobro i ispravljati stvari. Dakle, odgovornost preuzimam na sebe, a sa igračima ćemo se dogovarati šta i kako. Prvi set nije presudio, jer smo se vratili i ubedljivo dobili drugi, posle toga bilo nam je dovoljno da bilo kako dobijemo naredna dva seta, ali treći jeste bio odlučujući. Za pobedu je nedostajao kvalitet igre. Istina je da sam u dve prethodne utakmice počinjao sa drugim postavama i to je  bila moja ideja, kao što sam ovu postavu pripremao za Kup. Zato sam i rekao da odgovornost snosim ja, ili je bila loša taktika, ili pogrešan odabir igrača, ili nešto nisam dobro objasnio. Ukoliko budemo radili na sebi onda će doći i rezultat – rekao je Siniša Gavrančić posle utakmice.

Podelite na društvenim mrežama
Share This