Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 3:1 (25:23, 25:15, 16:25, 25:20)

Beograd: USC „Voždovac“, sudije Janković iRadovanović, gledalaca 200.

Crvena zvezda: Meljanac, Jevtić, Petković,Đurđević, Tadić, Mašulović, Petrović, Nejić, Sinđelić, Jovanović, Dodić, N. Pavlović, Andonović, D. Pavlović.

Vojvodina NS seme: Simić, Vučićević, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki, Kujundžić, Kostić, Mehić, Radević, Todorović, Rudić, Perić.

Odbojkaši Vojvodine su posle izuzetno blede partije doživeli poraz u prvom meču polufinala Kupa Srbije. Slavila je Crvena zvezda 3:1 zahvaljujući svojoj angažovanosti, ali i velikom broju grešaka Novosađana. 

Počeli su Novosađani dobro ovu utakmicu i posle servisa Fundore imali prvu osetniju prednost (7:3). Usledila je rezultatska klackalica, Zvezda je brzo izjednačila, Vojvodina opet povela i odolevala napadima protivnika sve do 17:14. Nakon novog izjednačenja, domaći igrači su odbranili napad Vieckog i realizovali kontru za preokret. Greškama su gosti posle toga samo pomogli motivisanom rivalu da dobije prvi set.

Drugi period otvorili su Novosađani na sličan način, ali je onda usledio veliki pad aktuelnog šampiona. Ređale su se greška za greškom, što je raspoloženi domaćin maksimalno koristio. Ni izmene nisu mnogo pomogle, pa je protivnik stigao do 2:0 u setovima.

Novi igrači u postavi Vojvodine (Todorović na mestu dizača i Kujundžić kao korektor) doneli su novi ritam i energiju, a samim tim bolju igru i vođstvo (7:1, 10:5). Posle dva bloka imali su gosti 14:9, a ubrzo i visokih 17:10. Do kraja su Novosađani rutinski rešili ovaj period u svoju korist.

U četvrtom setu usledio je novi pad, imala je Zvezda visoko vođstvo, koje je Vojvodina uspela u finišu, posle servisa, Todorovića da ublaži. Stiga je i na dva poena zaostatka, ali nije uspela da napravi preokret.

-Svakako je neočekivan poraz, ali je isto tako neočekivan i pristup, kao  i odgovor na igru domaćina. Rival je pokazao sa kakvom energijom treba da se igra uvek. Posebno su dobro servirali Beograđani. Nas treba da krasi strpljivost, da dobrom igrom odgovorimo, a nismo to učinili. Imamo revanš u  Novom Sadu, moramo se totalno drugačije postaviti i boriti se za svaki poen, svaki set. Moramo malo svi da se iznerviramo, da pričamo, zapitamo se gde smo i šta smo i da pokažemo pravo lice – rekao je posle utakmice Mirko Radević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This