Prava je šteta što ljubitelji odbojke i Vošini navijači nisu imali priliku da gledaju odličnu utakmicu u Unterhahingu, koja je držala veliku pažnju i neizvesnost svih pet setova, a obe ekipe igrale su kvalitetno, borbeno i energično. Prvi duel šesnaestine finala CEV kupa nije mogao da se prati čak i ni na laola1.tv, ali zato je prilika već u sredu, 5.decembra, da Novosađani i svi ostali vide na delu Vojvodinu i Hipo Tirol. Revanš se igra u maloj sali Spensa, a ulaz je besplatan, samim tim i poziv više za navijače da dođu i pomognu Novosađanima u još jednom evropskom izazovu.

Da podsetimo da je Vojvodina NS seme u Nemačkoj izgubila 2:3, te da joj je u drugoj utakmici za direktan prolaz u osminu finala potrebna pobeda od 3:0, ili 3:1, dok bi joj rezultat od 3:2 obezbedio zlatni set.

– Iako smo izgubili u Nemačkoj zadovoljan sam reakcijom posle 0:2 i načinom na koji smo odigrali. Nije bilo lako protiv Hipo Tirola u gostima, to je iskusna ekipa sa odličnim strancima, znaju da igraju, a trenutno su lideri u hjihovom prvenstvu. Mi smo sa takvom ekipom igrali dobro, čvrsto i pokazali da imamo kapacitet za igru poen po poen. Rezultat jeste povoljan za nas, za revanš, a verujem da će i publika prepoznati važnost meča, ispuniti tribine i podržati nas. Na nama je da odigramo kvalitetno i da se svi potrudimo da pobedimo i prođemo u osminu finala – izjavio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Trener Duško Nikolić istakao je da je važno to što se sve rešava u Novom Sadu.

– Realno, i pored poraza, imamo aktivan rezultat. Dosta će se, naravno, pitati Nemci, ali videćemo u sredu šta će biti. Ko bude više želeo pobedu taj će ići dalje.

Srednji bloker Stefan Kovačević poručio je da Vojvodinu očekuje težak meč, jedan od najvažnijih u ovom delu sezone.

– Mislim da se mi najviše pitamo. Ako zadržimo onu atmosferu i energiju iz Nemačke onda je sve moguće. Pozitivan je način na koji smo izneli pet setova i  to kada je rival na svom terenu igrao gotovo bez greške. Očekujem samopouzdanje u revanšu, želim da pokažemo pravi kvalitet, ono što možda nismo pokazali u poslednja dva meča kvalifikacija za Ligu šampiona. Sada imamo novu priliku, a pozivam i publiku da dođe i pomogne nam, jer će nam to mnogo  značiti.

Utakmica počinje u 20 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This