Prava je šteta što poklonici odbojke u Novom Sadu, i van njega, nisu imali priliku da gledaju prenos prve utakmice šesnaestine finala CEV kupa, koju je Vojvodina NS seme odigrala u Unterhahingu. Bio je to definitivno ne samo najneizvesniji meč Novosađana ove sezone, nego i jedan zaista kvalitetan duel, koji je od prvog do poslednjeg poena držao onu pozitivnu sportsku tenziju na terenu i van njega. Bili su uporni crveno-beli, od 0:2 stigli su do taj –breka, a na kraju je jedna lopta odlučila pobednika. Ipak, ono što su pružili puleni trenera Duška Nikolića, uz veliki bod u gostima, daje nadu da u revanšu na svom terenu, uz pomoć podrške sa tribina, mogu ostvariti rezultat koji ih vodi u osminu finala.

No, između dva evropska duela, što nije ništa novo ove sezone, moraju Novosađani da razmišljaju i o domaćoj sceni. U nedelju, 2. decembra, očekuje ih meč jedanaestog kola Superlige protiv Partizana. Imaju mnogo razloga i motiva prvotimci šampionske ekipe da se maksimalno spreme za ovaj susret, jer su jedini poraz u ligi doživeli upravo od crno-belih. Iznenađujućih 0:3 bilo je u drugom kolu u Novom Sadu, ali svi u taboru Vojvodine žele da pokažu da je to bio jedan loš dan i splet okolnosti.

– Odigrali smo dobro u Nemačkoj, a posle dva seta smo pronašli našu igru. U ovakvim mečevima treba što pre skapirati rivala i što pre doći do svog ritma. Mislim da imamo povoljan rezultat, revanš je kod nas i ako ponovimo kvalitetnu partiju možemo dalje – izjavio je libero Goran Škundrić osvrnuvši se na susret protiv Hipo Tirola, a zatim se okrenuo meču sa Partizanom: – Malo je vremena za odmor, naporno je, ali tako je kako je. Na neki način smo i navikli. Partizan će sigurno opet biti motivisan, iznenadio nas je neprijatno u Novom Sadu. Naravno, verujem u naš kvalitet. Želimo revanš u Beogradu i verujem da ćemo na terenu potvrditi da smo bolji.

Meč Partizan – Vojvodina počinje u 18 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This