Vojvodina NS seme – Spartak 3:0 (25:20, 25:21, 25:20)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Stojanac i Milošević, gledalaca 100.

Vojvodina NS seme: Simić 11, Vučićević, Fundora 3, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 14, Kujundžić 14, Kostić, Mehić 12, Radević 8, Todorović, Rudić, Perić.

Spartak: Maksimović 15, Jovičić , Sajić, Perić 2, Gajević 12, Đorđević, Mirković 4, Medurić 3, Zarić, Popović 2, Lalić 1, Milovanović 2, Janković.

Nova tri boda uknjižili su prvotimci Vojvodine, pošto su u desetom kolu Superlige savladali ekipu Spartaka iz Ljiga 3:0 na svom terenu. Bio je to treći meč u nedelju dana sa istim rivalom, a kako je susret počeo činilo se da će ovoga puta gosti stići do počasnog seta. Delovali su Novosađani pospano i previše opušteno, što su Ljižani maksimalno koristili i borbenošću stigli do zavidne prednosti. Ulazak Kujundžića vrlo brzo je doneo drugačiji ritam i upravo na njegov servis crveno-beli su kod rezultata 12:18 napravili seriju za preokret. Simić u bloku, te Mehić i Viecki u napadu dodatno su pokrenuli mašinu, pa je u samom finišu Vojvodina povela 21:20 i set završila 25:20.

U nastavku je domaćin i dalje diktirao ritam, stigao do visokog vođstva, koje je protivnik uspeo malo da ublaži, ali ne i da potpuno anulira. Ni posle 2:0 nisu se Ljižani predavali, opet su iskoristili opuštanje u redovima šampiona, ali je u drugom delu seta sve došlo na svoje mesto.

Duško Nikolć, trener Vojvodine: I kada su Ljižani vodili 18:12 verovao sam da ćemo okrenuti, no sada je pitanje zašto smo došli u tu situaciju da jurimo rezultat. Oni su igrali ono što smo i očekivali, rizikovali su servisom, što jeste njihovo najjače oružje. Možda nam je baš sada i trebalo to da nas neko poremeti flot servisom, pred novi izazov koji nas očekuje. Ono  što ne volim jeste to da igramo kalkulantski. Mladi igrači ne smeju tako, moraju uvek biti angažovani i motivisani. Činjenica je da nemamo vremena mnogo za trening, samo igramo i putujemo. Ove sedmice prvi put nismo nigde putovali, ali opet smo imali tri utakmice. Verujem da će vremenom sve biti mnogo bolje.

Vladimir Šarenac, trener Spartaka: Potajno smo se nadali nekom setu, ili bodu. Ono što smo radili bilo je korektno, a mislim da je i njima dobro bilo da imaju sparing za rivalom, koji ima ovakav flot servis. Mi smo ovde želeli da se dobro spremimo za naredne utakmice.

Podelite na društvenim mrežama
Share This