Jedinstvo – Vojvodina NS seme 1:3 (25:16, 17:25, 23:25, 23:25)

Stara Pazova: Hala sportova, sudije Stojanac, Vuković, gledalaca 100.

Jedinstvo: Mladenović, Stanković 13, Radivojević, Ilinčić, Pešut 13, Radišić 2, Majstorović 10, Bojičić 7, Škrbić 7, Micić 11, Paravinja.

Vojvodina NS seme: Simić 9, Vučićević, Fundora 15, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 15, Kujundžić, Kostić 4, Mehić 17, Radević 9, Todorović 1, Rudić, Perić.

Vidno umorni Novosađani loše se ušli u meč protiv Jedinstva, što je rival maksimalno iskoristio i još jednom pokazao da na svom terenu igra posebno motivisano. Ništa nije polazilo za rukom crveno-belima, a sa druge strane Pazovčani su polako sticali zavidnu prednost. Čak ni izmene nisu mnogo pomogle Vojvodini, pa je domaćin rešio prvi set u svoju korist i poveo 1:0. Vratio je trener Nikolić prvu postavu u nastavku utakmice, koja se očigledno razbudila, sredila redove i pružila bolju partiju. Bio je srpski šampion i više nego ubedljiv u drugom periodu, pa je brzo usledio i izjednačenje.

Ponovo je došlo do pada i dekoncentracije u novosadskoj ekipi, te je u trećem setu viđena slična slika kao u prvom. Ipak, na vreme su se trgli crveno-beli, uz veću požrtvovanost, nekoliko blokova, a zatim i na servise Todorovića i Fundore Vojvodina je okrenula rezultat, da bi u neizvesnoj završnici sve dileme rešio Mehić za 25:23 i vođstvo od 2:1.

Sigurni su Novosađani bili i u četvrtom setu, u finišu su imali i značajnu prednost, ali su kratko opuštanje domaćini iskoristili da se približe i učine ovaj deo utakmice neizvesnijim. Ušao je tada i Kujundžić umesto Vieckog, Vojvodina je, ipak, sačuvala prisebnost, a Fundora je najpre napadom, a onda i servisom doneo prvu meč loptu. Tačku na duel stavio je Mehić.

Utakmica je bila teška, ali i Jedinstvo ima dobru ekipu, koja je uvek neugodna na svom terenu. Sa druge strane mi smo umorni, to se vidi, ali raspored je takav, šta da radimo. U svakom slučaju, ovo su važna tri boda pred još važniji meč koji nas očekuje u utorak protiv Šomona – izjavio je libero Goran Škundrić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This