Radnički – Vojvodina NS seme 0:3 (20:25, 20:25, 22:25)

Kragujevac: Hala „Jezero“, sudije Cvetković i Jovanović.

Radnički: Glavinić, Stefanović, Goić, Veljović, Pantović, Stevanović, Vidović, Ilić, Matić, Pantelić, Perović, Krstić.

Vojvodina NS seme: Simić, Vučićević, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki, Kujundžić, Kostić, Mehić, Radević, Todorović, Rudić, Perić.

20:22

Tri boda doneli su prvotimci Vojvodine sa gostovanja u Kragujevcu, pošto su u trećem kolu Superlige savladali ekipu domaćeg Radničkog rezultatom 3:0.

Već na startu meča odvojili su se Novosađani posle bloka na 7:4. Sigurna igra, preciznost i dobar napad uskoro su dodatno povećali prednost šampiona, koji je ovaj set završio rezultatom 25:20.

U nastavku je na scenu stupio servis gostiju, te je posle dva asa Vučićevića povela Vojvodina 6:3. Vrlo brzo bilo je i 10:5 za pulene trenera Nikolića, ali su sa servis linije uzvratili domaćini i smanjili na 7:10. Na tehničkom tajm-autu bilo je 12:8 za crveno-bele, a onda su na isti način, kao i prvi, završili i ovaj deo meča.

Usledila je neizvesnija borba u trećem setu, a u jednom momentu domaćin se razigrao i, potpomognut greškama Vojvodine, poveo 12:8. Fundora je tada iskočio u prvi plan i doneo svom timu izjednačenje. U samom finišu poveo je srpski prvak 21:17, na servis kapitena Mehića. Iako je domaćin još jednom zapretio, Novosađani su sačuvali koncentraciju i stavili tačku na utakmicu.

– Sve je postignuto dobrim treniranjem. Stvarno se trudimo da radimo, napredujemo, da krenemo da igramo kako znamo, a verujem da ćemo biti još bolji. Naredni meč je već u  sredu, protiv Mladosti i nadam se da ćemo pokazati pravo lice. Jeste malo teško to što igramo na svaka dva do tri dana, ali to je profesionalni sport, moramo se privići na uslove i davati uvek maksimum – istakao je Božidar Vučićević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This