HAOK Mladost – Vojvodina NS seme 2:3 (21:25, 21:25, 27:25, 25:20, 12:15)

Zagreb: Dom odbojke „Bojan Stranić“, sudije Dobrev (Bugarska) i Luts (Belgija)

HAOK Mladost: Sabljak, Radoš, Nikačević 14, Mitrašinović 6, Bakonji, Sedlaček 25, Šarčević, Misura, Jurić, Prlić 4, Marelić 14, Krnić 3, Dukić, Mihalj 14.

Vojvodina NS seme: Simić 7, Vučićević 4, Fundora 31, Škundrić, Negić, Kovačević 8, Viecki 14, Kujundžić, Kostić, Mehić 26, Radević, Todorović 1, Rudić, Perić.

Veliku pobedu ostvarila je Vojvodina u Zagrebu, u meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. U Domu odbojke „Bojan Stranić“, slavili su Novosađani 3:2, posle duge uzbudljive borbe pune preokreta. Srpski šampion je počeo odlično ovaj duel, na servis Kubanca Fundore brzo je stigla do vođstva 9:5 i do samog kraja čuvala tu prednost. Nastavili su crveno-beli u istom ritmu i u drugom, svoje veče definitivno je imao Lazaro Fundora, a u stopu ga je pratio David Mehić. Sve je funkcionisalo u redovima Novosađana, osim bloka, ali je bilo borbenosti i požrtvovanosti, što je bilo dovoljno za 2:0.

Probudio se domaćin u trećem periodu, u drugom delu poveo 18:14, kada je trener Nikolić napravio izmenu i umesto Todorovića i Vieckog uveo Vučićevića i Kostića. Donelo je to novu energiju Vojvodini koja je, korak po korak, išla ka izjednačenju. Imali su gosti i meč loptu, nisu iskoristili kontre, što su Zagrepčani maksimalno iskoristili i produžili utakmicu. Došlo je tada do blagog pada u igri Novosađana, vratio je Nikolić Vieckog, ali je Mladost ipak izborila taj-brek.

Tada su crveno-beli pokazali ono što je možda i najveći dobitak ovog meča. Igrali su gosti srčano, uporno, borbeno. Ponovo su na scenu stupili Fundora i Mehić, a svi ostali pratili su ih u stopu, Simić, Viecki, Kovačević, Kostić, Škundrić. Iako su Zagrepčani zapretili u samoj završnici, Novosađani su zadržali prisebnost, a tačku na meč, zasluženo, stavio je Kubanac Fundora.

– Znali smo da će biti teško. Istina je da smo dva seta odigrali u dahu, nakon čega je došlo do pada. Ipak, pohvalio bih ekipu, jer je pokazala karakter, što je jako važno. Nije bilo lako vratiti se, posebno ne na onaj način kako smo mi odigrali peti set, a to je skoro  bez greške. Ovo je za nas važna pobeda, koja je došla posle jedne teške nedelje – istakao je Ivan Kostić, dizač Vojvodine.

Zadovoljan je bio  i trener Duško Nikolić.

– Nemam šta da zamerim momcima. I da smo dobili 3:0, opet bi bilo isto. Sistem takmičenja je takav da te nijedan rezultat ne favorizuje. U Novom Sadu se mora igrati na pobedu, mesta kalkulacijama nema. Drago mi je zbog pobede. Važno je što smo se vratili, bili borbeni i konačno odigrali kako treba. Ne raduje me to što nemamo vremena, utakmice se nižu, ali nadu i optimizam uliva broj odbrana u ovom meču, jer one govore dosta toga.

Revanš utakmica je 17. oktobra u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This