Odbojkaši Vojvodine pobedom su otvorili međunarodni seniorski turnir Memorijala velikana, pošto su u prvom kolu savladali ekipu ACH Volley-a rezultatom 3:1 (21:25; 25:17, 25:21, 25:15). Posle nešto slabije i opuštene igre u prvom setu Novosađani su zbili redove, uozbiljili se, postali konkretniji i pojačali napad, koji je bio na nešto nižem nivou u prvom periodu.

Trener Siniša Gavrančić odlučio se za postavu Todorović, Vučićević, Mehić, Fundora Travieso, Kovačević, Simić i libero Negić. Ova sedmorka iznela je gotovo ceo meč, s tim da je krajem trećeg seta ušao Kujundžić i takođe dao zapaženi doprinos. Kako je utakmica odmicala igrali su crveno-beli sve bolje, a osim efektnijeg napada znatno su pojačali i servis.

Pre tog duela Kalcit Kamnik napravio je prilično iznenađenje, savladavši PAOK 3:0 (25:22, 25:22, 25:21). Imali su Grci svoje prilike, ali su Slovenci bili motivisani, hrabri i sigurni. Između dve utakmice upriličena je i svečana ceremonija, a turnir je otvorio načelnik Gradske uprave za sport i omladinu Vlastimir Mastilović.

– Uspeli smo da podignemo igru, pokazali smo želju i borbenost. Vidi se rad sa treninga, napredovali smo i sigurno se spremamo za novu sezonu. Ne bih ništa da prognoziram, ali jedva čekamo duel sa PAOK-om i verujemo u novu pobedu. Nadamo se da će nam u tome pomoći i publika – izjavio je posle utakmice najbolji poenter Božidar Vučićević.

I zaista, prvi dan bio je prava uvertira u poslasticu koja sledi u subotu, u 17.30. Meč Vojvodina – PAOK prenosiće i Novosadska televizija. Ulaz je besplatan. Nakon toga, snage će odmeriti ACH Volley i Kamnik.

Podelite na društvenim mrežama
Share This