Odbojkaški klub Vojvodina udario je danas pečat na prelaznik rok i sklapanje tima za predstojeću sezonu. Šampionski crveno-beli dres u naredne tri godine nosiće Lazaro Fundora Travieso, pa će tako prvi put naša javnost imati priliku da gleda Kubanca u muškoj Superligi Srbije. Poklonici odbojke bez sumnje će uživati u jednom potpuno drugačijem stilu igre, a domaća takmičenja time će dobiti posebnu notu atraktivnosti. Ono što je najvažnije, Fundora će isto tako biti pravo pojačanje Vojvodine i na evropskoj sceni.

Lazaro Fundora Travieso rođen je 1994, igra na poziciji primača, a prvi klub bio mu je Havana. O njegovom kvalitetu dovoljno govori i to što je nekoliko godina bio redovan član nacionalnog tima. Novosađanima je poznat iz 2012. godine, kada je sa Kubom igrao Svetsku  ligu u velikoj sali Spensa bio deo prve postave. Te godine, njegova reprezentacija bila je i učesnik finalnog turnira tog takmičenja, gde je osvojila bronzanu medalju. Bila je to generacija čiji je deo bio i Leon Vilfredo (osvojio Ligu šampiona sa Zenitom, a sada je novi član Peruđe). Lazaro je bronzano odličje uzeo i na Svetskom prvenstvu do 19 godina. Poput mnogih talentovanih kubanskih odbojkaša i on je napustio nacionalni savez i sreću potražio u drugom delu sveta.

– Kubanci često odlaze, jer imaju povoljnije uslove u inostranstvu. Naravno, dve godine moraju da istrpe određenu suspeniziju kako bi mogli da samostalno nastave da grade karijeru. Lazaro Fundora je njihovu federaciju napustio 2015, suspenzija mu je istekla krajem prošle, početkom ove godine, pa je polusezonu igrao u turskoj ekipi Malatja. Celo leto bio je u Beogradu, trenirao je u kampu, mi smo ga primetili, kontaktirali menadžera, doveli ga na probu i na kraju se dogovorili, na obostrano zadovoljstvo. Svojim načinom igre i stilom, svojim kvalitetom i iskustvom može da nam pomogne na svim frontovima, posebno u kvalifikacijama za Ligu šampiona – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Lazaro je izrazio zadovoljstvo time što je sada deo Vojvodine.

– Veoma sam srećan, znam da je to najbolji i najuspešniji odbojkaški klub u Srbiji. Meni se veoma sviđa i zbog toga što predstavlja jednu veliku porodicu. Ekipa je mlada i veoma kvalitetna, dobro sam se uklopio, želim da pružim najbolje od sebe i da pomognem da se ispune visoke ambicije, kako u domaćim takmičenjima  tako i na evropskoj sceni. Najvažnije mi je da na kraju sezone budem zadovoljan našim rezultatima i svojim partijama. Nadam se da ću opravdati ukazano poverenje – poručio je Lazaro Fundora Travieso.

Podelite na društvenim mrežama
Share This