Šampion Srbije i dalje radi na pojačanju postojećeg tima za novu sezonu. Osim dovođenja naših iskusnijih igrača, Vojvodina nastavlja tradiciju afirmacije i angažovanja mladih talentovanih odbojkaša. Ovoga puta novosadski kolektiv ugovor na dve godine potpisao je sa kvalitetnim i perspektivnim Ukrajincem Dmitrom Vietskim. Rođen je 1998, igra na poziciji korektora/primača, a došao je iz ukrajinske Lokomotive.

– Dmitro ima iza sebe iskustvo igranja u najvišem rangu. Za nas je dobro što može da igra na dve pozicije, pa ćemo u narednom periodu videti kako ćemo formirati ekipu i na kojem će mestu više igrati, u dogovoru sa trenerom Nikolićem. Naša je ideja da Vietski bude deo tog mladog talasa, koji čine i Vučićević, Mehić, Kujundžić, Perić i drugi, te da oni budu ti koji će nositi našu igru ozbiljnije na svim frontovima – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Dmitro Vietski izrazio je zadovoljstvo što je došao u Srbiju i postao član Vojvodine.

– Drago mi je što sam deo ovog tima, upoznat sam sa time da je Vojvodina šampion i da ima visoke ambicije. O srpskoj odbojci znam dosta, reprezentacija je u svetskom vrhu i verujem da ću ovde imati prilike da napredujem. Trudiću se da opravdam poverenje i radim sve ono što od mene trener bude zahtevao – poručio je Vietski.

Dmitro Vietski je u Ukrajini sa Lokomotivom bio vicešampion ove sezone, osvojio je nacionalni Kup, prošle godine Superkup, a igrao je i šesnaestinu finala Čelendž kupa. Nastupao je i za juniorsku reprezentaciju Ukrajine, sa kojom je na poslednjem Evropskom prvenstvu osvojio srebro, a trenutno je član seniorskog nacionalnog tima.

 

 

Podelite na društvenim mrežama
Share This