U novu sezonu i velike izazove šampion Srbije ući će sa novim šefom stručnog štaba. Menadžment Odbojkaškog kluba Vojvodina je danas (7.maj) i zvanično na konferenciji za novinare predstavio iskusnog stručnjaka Duška Nikolića, sa kojim je, za sada, potpisan ugovor na godinu dana.

Predsednik kluba Dragoljub Zbiljić izrazio zadovoljstvo interesovanjem i brojem predstavnika medija, te se zahvalio na podršci.

– Oseća se dobra energija i to je važno. Ovo je jedan od tih dana koje smo obećali još kada smo došli u Vojvodinu, u julu prošle godine. Od tada klub je stabilizovan finansijski, urađeno je mnogo toga, posebno infrastukturno, na terenu smo potvrdili primat osvajanjem titule, ali to nije sve što želimo. Naš cilj jeste Evropa, u skladu sa tim obećali smo hrabre i velike odluke, a jedna od njih je i saradnja sa Duškom Nikolićem. Spremni smo da želje pretvorimo u delo, obezbeđena su sredstva, a izbor dodatnih pojačanja ostavljamo Boškanu i Nikoliću. Naravno, dosta naših mladih igrača se nametnulo i oni će sigurno dobiti šansu. Koristim priliku da čestitam i treneru Đuriću i njegovim izabranicima juniorsku titulu. Mislim da će Nikolić imati slatke muke, siguran sam da će biti to dobar spoj i da ćemo ići ka cilju da pravimo reprezentaciju Srbije u malom. Imamo viziju i verujemo u njenu realizaciju – istakao je  Zbiljić.

Sportski direktor Slobodan Boškan izjavio je da je srećan što je dogovor postignut.

– Nikolić i ja se dugo poznajemo, igrali smo jedan protiv drugog, a on se otisnuo u trenerske vode. Kvalitet je brzo pokazao u Zvezdi, sa kojom je osvajao trofeje, imao je i inostrano iskustvo i drago nam je što je sada u Vojvodini. Mislim da ima kvalitet koji je nama potreban kako bismo ispunili ciljeve. Neće biti lako, ali kad imate jasnu ideju to može da se ostvari. Tek nam predstoji da oformimo ekipu, da razgovaramo sa našim igračima najpre. Ovo je višegodišnji projekat, ponudićemo im takve ugovore, kako bismo svi dobili sigurnost u razvoju. Naravno, razgovaraćemo i o dodatnim pojačanjima.

Da će se brzo uklopiti Nikolić je potvrdio već prvom rečenicom poželevši novinarima dobrodošlicu kao pravi domaćin.

– Zahvaljujem se Boškanu na lepim rečima. Vojvodina je gigant u srpskim okvirima i moram da kažem da me je privukla dobra energija. Gospodina Zbiljića nisam poznavao, ali kada me je Boškan uputio prihvatio sam dalju priču, nakon toga se uključio i predsednik kluba i lako smo se dogovorili. Mislim da sam dovoljno iskusan, da imam kvalitet, želim da uložim sebe u projekat i da zajedno stignemo do cilja. Što se tiče stručnog štaba tek treba da potvrdimo, ali neće se mnogo menjati. Neke poznajem, želim razgovaram sa svima, da nađemo najbolje rešenje. Imam energiju koju želim da prenesem igračima. Smatram da možemo napraviti dobar spoj, a ne bih se hvatao posla da nisam siguran u dobre odnose koje želim da uspostavim sa svima. Cenim svakog igrača koji već ima ugovor sa Vojvodinom, sa dosta njih radim u reprezentaciji i svi su zaslužili da budu tu gde jesu – zaključio je Nikolić.

 

Kostić: Zadovoljstvo mi je što sam ovde

Novinarima se predstavio i novi dizač Vojvodine Ivan Kostić, o čijem smo angažovanju već pisali.

– Cenim Ivana kao igrača, poslednje dve godine je odlično igrao i voleo bih da uđe u uži krug reprezentacije. Mislim da bi ovog leta mogao da pokaže kvalitet. Nama će mnogo značiti kao iskusni dizač. Govorio sam već da želimo spoj mladosti i iskustva i ako bismo još doveli jednog korektora, mislim da bi mladi momci Mehić, Kujundžić, Simić, Perić, Vučićević, mogli uz njih da sazrevaju, a da mi u isto vreme imamo i tim za Evropu.

Ivan Kostić je izrazio zadovoljstvo što je, posle završetka klupske sezone, konačno došao i u Novi Sad.

– Drago mi je što vlada toliko interesovanje za Odbojkaški klub Vojvodina. Sada sam se uverio da se zaista radi na tome da sledeće sezone ekipa zablista na domaćj sceni, ali i da se pokaže u Evropi. Igrače manje više već poznajem, a jedva čekam da upoznam grad i da počnemo pripreme.

Podelite na društvenim mrežama
Share This