Dueli Vojvodine i Crvene zvezde uvek su važili za derbi, pa će to verovatno biti i ovoga puta, bez obzira na pozicije koje dva crveno-bela tima zauzimaju na tabeli. Naime, Novosađani će na svom terenu, u meču jedanaestog kola Superlige, u subotu, 23. decembra, dočekati beogradskog rivala, a sve sa jednom željom, da ovu godinu završi pobedom.

Iako Zvezda trenutno zauzima osmo mesto na tabeli, sa tri pobede i sedam poraza, to nikako daje prostora aktuelnom šampionu za opuštanje, sa čim se slaže i šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.

– Zvezda dolazi kao ranjeni lav, čeka pobedu kako bi ušla u mirniju luku i krenula prema gornjem delu tabele. Biće sigurno naoštreni i motivisani Beograđani, treba da budemo oprezni i maksimalno angažovani od prvog do poslednjeg poena. Spremićemo se kako treba, pronaći potrebnu energiju, a svako ko bude došao da nas podrži imaće šta da vidi – istakao je Osmankač.

Srednji bloker Stevan Simić veli da je i njegova ekipa motivisana.

– Dueli sa Crvenom zvezdom uvek su posebna priča.  Očekujem dobru utakmicu i našu kvalitetnu igru. Ovo je poslednja utakmica u godini, pa samim tim još više želimo da tačku na 2017. stavimo pobedom – poručio je Simić.

Meč u maloj sali Spensa počinje u 20 časova.