Niš – Vojvodina NS seme 0:3 (21:25, 18:25, 28:30)

Niš: SH „Čair“, gledalaca 200, sudije Jovančić, Janković.

Niš: Tokić, Rakić, Ivković, Ilić 13, Jović, Batak 1, Kovač 11, Usiljanin 9, Milosavljević, Stojković  3, Mijalković  5, Đorđević.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević  10, Bajandić, Stevanović 6, Vemić, Narančić, Kujundžić 13, Peković, Mehić 13, Radović, Todorović 5, Perić.

Odbojkaši Vojvodine NS seme nastavljaju tamo gde su stali – još jednu maksimalnu pobedu uknjižili su u Nišu protiv istoimene ekipe. Iako je duel ove dve ekipe nosio epitet derbija kola, Novosađani su se maksimalno potrudili da to ne bude tako, a samo u trećem setu bilo je neizvesno.

Obe ekipe ušle su motivisano u meč,  prvu osetniju prednost crveno-beli su obezbedili posle bloka Todorovića na 7:4, a ubrzo potom i nakon tri poena Kujundžiča (11:6).  U redovima gostiju sve je funkcionisalo kako treba, dobar servis, odbrana, napad, blok, a ton su davali potpuno razigrani Todorović, Kujundžić i Mehić. Kujundžić je stavio i tačku na ovaj set za konačnih 25:21.

U nastavku je Vojvodina bila još sigurnija, odlepila se na 10:7 posle napada Stevanovića i as servisa Vučićevića, a do kraja je prednost dodatno uvećala, te mirno privela i ovaj deo meča kraju. Treći set doneo je nešto više neizvesnosti. Novosađani su poveli 4:1, ali se domaćini nisu predavali, pa je rezultatska klackalica trajala do samog kraja. Imali su puleni trenera Nedžada Osmankača meč loptu kod rezultata 24:22, ali je ekipa Niša izborila izjednačenje, a onda i set loptu. Više nerava, mirnoće, ali i bolje izmene, imali su Novosađani, a blokom je tačku na utakmicu stavio Todorović.

Bila je to prava uvertira pred veliki izazov, koji Vojvodinu očekuje već 8. novembra, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Taj meč, protiv francuskog Tuluza, Novosađani igraju u velikoj dvorani Spensa, u 20 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This