Vojvodina je u finalu Kupa Srbije! Navijači, glava, karakter – nije imao dilemu kada je baš ove stvari naveo trener Marko Narančić na pitanje medija nakon utakmice, šta je to što je presudilo u ovom meču.

I baš tako je i bilo. Slavila je Vojvodina protiv Partizana u drugoj utakmici polufinala Kupa, ali je  do uspeha prošla put posut i trnjem i zvezdama. Iako je padala, novosadska mladost pokazala je da ima snagu i mentalitet pobednika, da se ne predaje ni kada izgleda da je sve gotovo i da je sposobna da najbolje igra onda kada je to najvažnije. Šlag na sve to stavila je publika, a pred punim tribinama i uz podršku navijača crveno-beli igrali su još poletnije.

Furiozno je Vojvodina otvorila meč, povela je 7:4, pa 11:8, dobrim servisom, ali i svim ostalim elementima dominirala je, a posle asa Milanovića i bloka Ubiparipa imala je visokih 18:13. U samom finišu ušao je na servis Kisić i omogućio Voši novu mini seriju, pa je ona ubedljivo rešila set u svoju korist – 25:16.

Iako su i drugi period počeli dobro, Novosađani su ubrzo pali, dok je Partizan promenom dizača podigao igru i preuzeo kontrolu. Crno-beli su ne samo izjednačili nego i poveli 2:1 u ovom susretu. Međutim, ni u jednom trenutku Vošina mladost nije nameravala da se preda. Bajandić je poveo ekipu, a razigrali su se ponovo i Milanović i Stanković. Srednjaci su takođe držali nivo, a borba za svaku loptu u polju i odbrana bile su adut više.

Izborila se Vojvodina za taj-brek i ponovo pokazala karakter u trenutku kada je rival imao prednost. Čini se da je inicijalna kapisla bila akcija u kojoj je Stanković vratio loptu gotovo iz publike, a priključili mu se Savovski, te Ubiparip, koji je prebacio loptu na stranu protivnika. Kontranapad zatim je blokom zaustavio Milanović za važan poen.

Dobro je tada servirao Stanković, pa je novosadski tim okrenuo i na promeni strana imao prednost od 8:7. Stigla je Voša i do dva poena viška, rival je uspeo da izjednači, ali je domaći tim i tom naletu odoleo nošen pesmom sa tribina, nošen svojom snagom, upornošću, izuzetnom borbenošću i timskim duhom. Mladi Matija Milanović hrabro je servirao u samoj završnici, doneo je novu prednost svojoj ekipi. Samo na momenat odložio je Partizan slavlje domaćina, ali je već u sledećoj prilici bio siguran Rudić za konačnu pobedu i plasman u finale Kupa Srbije.Bilo je to pravo prednovogodišnje slavlje i odbojkaški spektakl u maloj sali Spensa.

Podsećamo, Vojvodina je i u prvom meču slavila 3:2. U finalu će rival Vojvodini biti Mladi radnik.

Vojvodina – Partizan 3:2 (25:16, 23:25, 20:25, 25:23, 15:13)
 
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Popović i Zelenović.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 17, Milanović 4, Negić, Rudić 6, Elezović, Ubiparip 13, Mišković, Stanković 24, Kokeza, Kulpinac, Kisić 1, Dakić, Savovski 9, Kopitić.
Partizan Efbet: Bićanin, Milosavljević, Dopuđ, Popović, Marinović 14, Močević, Mrdak 19, Tadić 26, Janković, Đurđević 4, Petrović 6, Krsteski, Bjelica 3, Aleksić.
Podelite na društvenim mrežama
Share This