Spartak – Vojvodina NS seme 1:3 (17:25, 25:15, 23:25, 23:25)

Subotica: Hala sportova, sudije Popović i Stevanović.

Spartak: Milović, Arsenoski 2, Jungić 1, Veselinović 20, Peić, Seizović, Simić 14, Nestorović, Dulić, Radosavljević 10, Trivunić, Tumbas 4, Nedeljković 13.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović 9, Buša 17, Blagojević, Radović, Todorović 4, Rudić 10, Perić 22, Mehić 8.

Vojvodina NS seme stigla je do tri nova vredna boda, pošto je u petom kolu Mini lige na neugodnom gostovanju u Subotici savladala ekipu Spartaka 3:1.

Gostujući tim počeo je meč u postavi Todorović, Buša, Perić, Mehić, Mašulović, Rudić i libero Lakčević, s tim da je na poziciju libera ulazio i Negić. Ozbiljno i odgovorno otvorili su Novosađani ovaj duel i prvi put do osetnije prednosti došli posle servisa Mehića i dobro realizovanih kontri (9:5). Posle napada Perića otišli su gosti na tehnički tajm-aut s rezultatom 12:7, a usledio je i dobar servis Buše. Uz maksimalnu angažovanost crveno-beli su do kraja sačuvali prednost i poveli 1:0 u setovima.

Veliki pad i bolja igra rivala doneli su zamenjene uloge na terenu u drugom periodu meča. Odmah su Subotičani poveli, do osetnije prednosti došli posle servisa Arsenoskog i maksimalno iskoristili opuštanje, nedostatak koncentracije Vojvodine, pa su u jednom momentu imali i 18:10. Menjao je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić, pa je na prijem pri kraju seta umesto Perića ušao Kovačević, ali nije to bilo dovoljno da se anulira visoka prednost protivnika, koji se izborio za izjednačenje u setovima.

Iako su Subotičani posle servisa Veselinovića u trećem setu poveli 4:2, Novosađani su brzo okrenuli, te nakon bloka Mašulovića i kontre Buše poveli 6:4. Njih dvojica brzo su inicirali veću prednost (8:5), a na tehnički tajm-aut otišli su s rezultatom 12:7. Diktirali su ritam crveno-beli do samog finiša, kada su popustili i dozvolili protivniku da se razigra, smanji zaostatak i dođe do aktivnog rezultata, koji je doneo neizvesnu završnicu. Ipak, najpre je Perić doneo prvu set loptu (24:22), koju nisu realizovali gosti, ali su kod 24:23 blokom stavili tačku za 2:1 u setovima.

Najzanimljivije i najneizvesnije bilo je u četvrtom periodu. Praktično od prve do poslednje akcije igralo se poen za poen. Bilo je trenutaka kada je jedna od ekipa imala po dva, najviše tri poena prednosti, ali su i Spartak i Vojvodina pokazali veliku angažovanost i borbenost, te su brzo taj set ponovo uvodili u egal. U samom finišu više mirnoće i preciznosti, bilo je na strani Novosađana, koji su posle servisa Mehića i greške protivnika stigli do meč lopte i odmah je realizovali za novu pobedu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This