Vojvodina NS seme – Crvena 3:1 (25:22, 25:16, 23:25, 25:23)

Novi Sad: Mala dvorana SPC Vojvodina, sudije Simić i Rogić, gledalaca 1200.

Vojvodina NS seme: Simić 12, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović 10, Buša, Blagojević 18, Radović, Todorović 3, Rudić, Perić 19, Nikić 11.

Crvena zvezda: Meljanac 2, Jevtić, Petković 4, Nikolić, Tadić 2, Trifunović, Nikolić, Popović, Fet, Nejić 16, Sinđelić 5, Dodić 16, Pavlović 6, Andonović 8.

Odbojkaši Vojvodine otvorili su novu sezonu na najlepši način, osvojivši pehar Superkupa. Novosađani su u sjajnoj atmosferi i punoj maloj sali Spensa savladali Crvenu zvezdu 3:1 i stigli do vrednog trofeja. Novi Sad je još jednom dokazao da je odbojkaški grad, a na tribinama se tražilo mesto više.

Aktuelni šampion ušao je malo stegnuto u meč, iako je gotovo sve vreme vodio falilo je malo da ta prednost bude veća. Rival je igrao opušteno i u takvom raspoloženju u više navrata pretio je Vojvodini, a u jednom momentu je i poveo. No, bilo je to kratkog daha, na servis Mašulovića domaćin je krenuo u napad, a sigurni Perić, iskusni potezi Nikića, blok Simića bili su dovoljni za vođstvo od 1:0.

Silovito su krenuli Novosađani u drugom setu, napali servisom, odigrali dobro u svim elementima i do kraja perioda diktirali ritam. Na momenat se protivnik približio, ali nije imao rešenja za raspoložene domaćine, koji su pucali iz svih oružja. Rutinski su novosadski crveno-beli priveli set kraju i poveli 2:0 praćeni snažnom podrškom sa prepunih tribina male sale Spensa.

Malo opuštanje šampiona iskoristila je Crvena zvezda i brzo stekla opipljivu prednost (5:2). Međutim, čim su se puleni trenera Siniše Gavrančića vratili na svoje, usledilo je izjednačenje, a onda i preokret (8:7). As Nikića inicirao je prednost od dva poena (9:7), a blok je doneo o 10:7. Nije se rival predavao, u finišu je čak i poveo 23:22, a greške Vojvodine samo su  pomogle Zvezdi da reši treći set u svoju korist. No, u četvrtom setu je šampion završio posao i stavio tačku na meč za trofej Superkupa Srbije 2019.

Aleksandar Blagojević: Bila je sjajna atmosfera, tribine pune, ali se to i očekivalo od odbojkaškog Novog Sada. Ušli smo kako treba u meč, ali je bilo i oscilacija. Sigurno ćemo tokom sezone naučiti da se izborimo sa svim tim, napredovaćemo, bićemo uigraniji. Najvažnije je da smo počeli sezonu pobednički i osvojili Superkup.

Trener Siniša Gavrančić: Najbitnije je da smo otvorili sezonu peharom. Posle četiri godine Superkup se vratio u Novi Sad. Bilo nam je važno, jer nam ovaj trofej daje mir, da možemo da radimo još bolje, a igra će biti sve kvalitetnija. Zna se da smo se tek sada kompletirali, Vuk se vratio pre dva dana, nedavno su došli i Lakčević i Blagojević. Nismo ni očekivali da ćemo sada biti u top formi, ali je bilo dovoljno za ovu važnu pobedu.

Stevan Simić: Mnogo sam srećan, ovo je moj prvi kapitenski pehar. Sigurno nam osvajanje Superkupa daje nam motiv i vetar u leđa za sezonu u kojoj ćemo imati mnogo izazova i verujem puno uspeha.

Podelite na društvenim mrežama
Share This