Superligu odbojkaši Vojvodine završili su na prvom mestu i takmičenje nastavljaju sa 11 bodova zalihe u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Već u petak, 1.februara, startuje Mini liga, u kojoj će se šest prvoplasiranih timova boriti za jedno od četiri mesta u polufinalu plej-ofa. Aktuelni šampion ima jasan cilj – kroz narednih deset utakmica želi da podigne formu na željeni nivo, pripremi se za završne borbe, ali i da sačuva lidersku poziciju.

U prvom kolu Mini lige Novosađani će na svom terenu snage odmeriti sa ekipom Radničkog, a meč se igra 1.februara u 18 časova, u maloj sali Spensa.

– Mini liga je novina, vraćena je u takmičenje posle desetak godina. Bodovi se prenose, šest ekipa nastavlja da se bori za polufinale i važno je to što u ove mečeve ulazimo sa prve pozicije. Želja nam je da nastavimo sa dobrim partijama i da iskoristimo utakmice da se što bolje pripremimo za plej-of. Naš prvi protivnik je Radnički, koji u Mini ligu ulazi sa šestog mesta, što ne znači da će nam posao biti lak. U poslednja dva meča savladali su Novi Pazar i Crvenu zvezdu – izjavio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Da će novih deset utakmica biti dobra priprema potvrdio je i šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

– Mini liga nam daje vremena za rad do početka plej-ofa. Nastojaćemo da popravimo ono što treba, da još unapredimo igru i da budemo na željenom nivou za najvažnije duele. Kao i uvek, protiv Radničkog idemo na pobedu, svi igrači su spremni i zdravi. Kragujevčane moramo ozbiljno shvatiti, u prethodnoj utakmici savladali su Crvenu zvezdu i to u nešto izmenjenom sastavu, sa novim korektorom iz Ukrajine.

Dizač Vuk Todorović ukazao je na to da Kragujevčani sigurno stižu motivisani u Novi Sad, te da koncentracija mora biti na najvišem nivou od prvog  do poslednjeg poena.

– U prethodne dve utakmice nismo imali nešto problema sa njima, ali će oni bez sumnje sada izaći na teren sa više samopouzdanja i sa željom da nas napadnu. No, mi  treba da gledamo sebe. Treniramo jako, naporno  verujem da će uz našu dobru igru, ozbiljnost i angažovanost doći i pobeda.

Podelite na društvenim mrežama
Share This