Prvotimci Vojvodine NS seme napravili su prvi korak ka finalu, pošto su na startu polufinala savladali Crvenu zvezdu 3:0. Mnogo volje, želje, odlučnosti i borbenosti pokazali su Novosađani, ali to je tek početak. Put do željenog finala nije lak, treba ostvariti tri pobede, a već u petak, 16. marta, takođe u maloj sali Spensa imaće priliku puleni trenera Osmankača da još jednom iskoriste prednost domaćeg terena i zabeleže novi, i te kako važan trijumf.

– Izuzetno sam zadovoljan kako smo igrali u prvom meču, tako treba da izgleda Vojvodina i tako da se bori protiv rivala, ko god da je sa druge strane mreže. Drago mi je da smo pokazali sve kvalitete, naravno bilo je dobrih strana, manje onih loših. U drugom setu smo malo stali i tada se videlo koliko Zvezda može da postane opasna za kratko vreme. Na tome učimo, a očekujem da će nas u petak još više podržati publika i da ćemo uz nju igrati još bolje. Neće biti lako, rival ima dobru ekipu, ali mi treba da iskoristimo prednost domaćeg terena – izjavio je sportski direktor Slobodan Boškan.

Šef stručnog štaba Nedžad Osmankač istakao je da očekuje drugačiju utakmicu od one prve.

– Imamo razna iskustva, Zvezda će biti opasnija, tražiće svoju šansu, ali verujem da ćemo mi biti spremni. Rival je za svako uvažavanje, a na nama je da pokažemo ono najbolje. Analizirali smo prvi meč, videli smo gde postoji mogućnost da napredujemo i nadam se da ćemo to pokazati na terenu. Mnogo nam znači podrška navijača, pa ih ovom prilikom pozivam da dođu u još većem broju. Termin je dobar, petak je i prilika je da uživaju u pravoj sportskoj predstavi. Siguran sam da će momci pokazati još veću energiju i još bolju igru – rekao je  Osmankač.

Libero Nikola Peković poručio je da će se ekipa jednako boriti kao i u prvoj utakmici.

– Protivnik je atraktivan, dobar, takođe ovo je polufinale i zato motiva u takvom meču i momentu ne sme da manjka. Siguran sam da ćemo se opet bespoštedno boriti i da će to doneti željeni rezultat. Ne bih da me neko pogrešno shvati, da zvučim prepotentno, Zvezdu maksimalno uvažavamo, ali verujem da smo jači i to treba da pokažemo na terenu – zaključio je Peković.

Utakmica počinje u 18 časova, ulaz je besplatan, a Odbojkaški klub Vojvodina je uz pomoć poslovnih partnera, sponzora i prijatelja obezbedio opet vredne nagrade. Ovoga puta kompanija Tehnouion pokloniće ce bicikl, Unit dres Vojvodine, a klub Đardino ručak/večeru za dvoje.

Podelite na društvenim mrežama
Share This