Vojvodina NS seme- Aseko Rešovija 1:3 (21:25, 22:25, 25:21, 20:25)

 

Novi Sad: Velika dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 3600, sudije Batkai (Mađarska) i Sirakov (Bugarska)

Vojvodina NS seme: Simić 7, Vučićević 7, Bajandić, Stanković, Stevanović 6, Vemić 12, Kujundžić 9, Peković, Mehić 9, Šormaz 1, Todorović, Rudić, Perić, Suhinjin 9.

Aseko Rešovija: Kadžerski, Rusek, Lemanski 9, Tihaček 1, Depovski, Jaroš 23, Rošar 11, Šops 1, Slivka 17, Perlovski, Maslovski, Moždonek 10, Drija.

Klupska odbojka na velika vrata ponovo ulazi u veliku dvoranu SPC „Vojvodina“. Čuvena Spensova lepotica, kako je zovu, primila je pod svoje skute skoro 4000 ljudi, koji su zdušno navijali i pružili podršku odbojkašima Vojvodine NS seme u prvom meču osmine finala CEV kupa. Izgubili su Novosađani 1:3 od sjajne Rešovije, ali su i pored toga i te kako namučili moćnog rivala, a samo malo više sreće, iskustva i sigurnosti u presudnim momentima nedostajalo je crveno-belima da još koji set prelome u svoju korist.

Za mladu novosadsku ekipu ovo je velika škola, još joj predstoji put odrastanja, a snažan vetar u leđa i podstrek za još bolje partije sigurno će dobiti u atmosferi, koja se u ovom duelu osetila svuda – na terenu, na tribinama, u redovima struke, menadžmenta kluba, sponzora, bivših velikih igrača, ljudi iz grada i mnogih drugih. Ako se tome doda i činjenica da su vrednost meča prepoznali mnogi klubovi i škole odbojke iz cele Vojvodine, te da je mnogo dece navijalo sa tribina, onda veće pobede od te i nema.

Elem, bilo je jasno na kakvog se rivala namerio srpski  šampion, a poljski predstavnik je već na početku meča potvrdio veličinu. Brzo su gosti stekli prednost, posle prvog tehničkog tajm-auta je povećali, ali se domaći nisu predavali. Zapretili su u samom finišu (18:20), ali Rešovija nije dozvolila iznenađenje. U drugom su setu Novosađani bili još bliži pozitivnom rezultatu, sve vreme se lomilo, bilo je i 20:20, ali su opet gosti bili sigurni u završnici. Konačno su u trećem periodu crveno-beli na krilima navijača napravili korak više. Orilo se sa tribina, bila je to definitivno injekcija za Novosađane, koji su nadoknadili minus, preokrenuli i rešili set u svoju korist.

U nastavku su Poljaci bili sigurniji, imali prednost sve vreme, ali su i pored toga Novosađani ozbiljno zapretili preokretom i možda ulaskom u taj -brek. No, gosti brzo dodali gas i, ipak, stavili tačku na ovaj meč.

U svakom slučaju Novi Sad je potvrdio da je grad odbojke, a Vojvodina poručila da je klub za velika dela na svim poljima.

Nikola Peković, igrač Vojvodine: Za nas je ovo velika škola, bilo je važno da vidimo gde smo u odnosu na takve ekipe, koliko još treba da napredujemo. Želimo da jednog dana igramo vrhunske evropske utakmice. Protivnik nas nije iznenadio, ali možda smo očekivali malo više. Poljaci igraju vrhunski, ali  imaju i mane. Malo nam je falilo. Iskreno, presrećni smo što su navijači ispunili  tribine i zdušno nas podržali. Atmosfera je bila sjajna i bilo je lepo igrati pred ovolikim brojem ljudi. Apelovao bih na sve koje vole sport da dolaze i na domaće utakmice i pomognu nam, jer sad slede mečevi odluke.

Nedžad Osmankač, šef stručnog štaba: Dali smo sve od sebe, a ovom prilikom želim da se zahvalim publici koja je došla u velikom broju i podržala momke. Mislim da je ovo bila velika odbojkaška predstava i to je na neki način pobeda. Bilo je očito da Rešovija mora maksimalno da igra kako bi nas dobila. Nisu smeli da se opuštaju, bili smo gotovo stalno u egalu, osim u četvrtom setu. Zadovoljan sam, jer smo se ravnopravno borili, a mnogo igrača je dobilo šansu i svi su dali doprinos. Idemo dobrim putem, samo  treba da nastavimo još jače.

Johan Šeps, igrač Rešovije: Vojvodina ima mlad, ali fizički jak i ambiciozan tim. Igrali su dobro Novosađani i srećan samo što smo  pobedili. Mi smo ukupno gledano bili  bolji, ali je meč bio težak. Ovo je samo prvi korak i moramo odigrati dobro i u revanšu. Još bih dodao da sam davno igrao Ligu šampiona u Novom Sadu, sada mi se jako svidela atmosfera i zaista je lepo vratiti u ovaj grad.

Podelite na društvenim mrežama
Share This