Prvotimci Vojvodine NS seme vratili su se iz Ukrajine, gde su ostvarili važan trijumf u okviru šesnaestine finala CEV kupa. No, ta pobeda već je u arhivi, a aktuelni šampion se okreće novim obavezama u Superligi. U okviru devetog kola crveno-bele očekuje neugodno gostovanje u Požarevcu. Povratnik u elitu, Mladi radnik, napravio je dobar tim i trenutno je na trećoj poziciji sa četiri pobede i četiri poraza (14 bodova).

– Nastavljamo sa radom i pripremom za novi susret. Bitno je da se regenerišemo koliko možemo i da pružimo maksimum. Očekujem tešku i neizvesnu utakmicu, kako zbog našeg ritma i umora, tako i zbog kvaliteta Požarevljana. Predvodi ih Čupković, posebno su neugodni na svom terenu, poštujemo ih, ali je najvažnije da gledamo sebe – ističe šef stručnog štaba Nedžad Osmankač i dodaje: – Malo je nehuman kalendar takmičenja, uopšte se nije razmišljalo o ekipama i trenerima. Onaj ko igra sva domaća takmičenja i Evropu, praktično je kažnjen, čekaju nas u šest dana tri jake utakmice, bar jedan meč polufinala Kupa mogao je biti u januaru. Što se tiče samog rivala u polufinalu Kupa Srbije, Novog Pazara, još o tome ne razmišljamo, a ko hoće da osvoji trofej, mora sve da pobedi.

Iskusni libero Nikola Peković prezadovoljan je pobedom u  Ukrajini.

– Taj trijumf će nam pomoći da zaboravimo umor i iznesemo sve ono što jedan profesionalac mora da uradi. Kao i prethodne godine idemo stepenik po stepenik, tako da je za nas sada najvažniji meč u Požarevcu. Mladi radnik se vratio u Superligu i to mi je kao Požarevljaninu jako drago. Imaju dobar tim, ali mi znamo naš cilj, a to je pobeda – poručio je Peković.

Meč Mladi radnik – Vojvodina NS seme igra se u Požarevcu, u subotu, 9. decembra u 19 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This