Odmorni, puni energije i željni rada, stari, novi i potencijalni prvotimci, okupili su se u ponedeljak, 31. jula u prostorijama Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme uoči priprema za novu sezonu.

Kao po tradiciji, svake godine u ovo vreme stručni štab i čelnici kluba održali su sastanak i prozivku, te predočili igračima plan priprema, ciljeve i ambicije.

– Kada su u pitanju ambicije za novu sezonu, one će sigurno biti najviše. Kostur tima je skoro isti, a nastojaćemo možda i da se pojačamo. Idemo na sve domaće trofeje, a u Evropi želimo da se pokažemo u najboljem svetlu. Imamo podršku Grada, našeg generalnog sponzora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, a predsednik Upravnog odbora je pomogao da pojačamo pul sponzora. Novi potpredsednik UO je Dragoljub Zbiljić, a Energotehnika Južna Bačka, čiji je on predsednik i vlasnik, naš je novi sponzor i predvodnik sponzorskog pula – izjavio je generalni direktor Nikola Salatić.

Sportski direktor Nikola Marić istakao je da je ekipa malo izmenjena, ali da je važno da je kostur tima sačuvan.

– Još je neizvesno šta će biti sa Petrovićem, dok je Premović otišao u Padovu. Takođe, u ekipi nisu više Kovačević, Ilinčić i Nadaždin. Kada su novajlije u pitanju mi smo nastavili sa trendom dovođenja mladih talentovanih igrača. Tako su iz beogradskog Blok auta stigli Aleksa Šarović (1999. godište), Aleksandar Bošnjak (2000), te Lazar Bajandić iz Futoga i Miloš Đorđević iz Spartaka iz Ljiga. U prvim tim smo tradicionalno prekomandovali iz naših mlađih kategorija Brborića, Ivankovića i Rudića. Imamo još želja i nadam se da neke možemo ostvariti. Ulazimo svesno u sve ovo sa mladim korektorom, tu ulogu će preuzeti Vučićević, ali bilo bi dobro da probamo da dodatno popunimo tu poziciju. Ambicije će biti veće, a prihvatamo ulogu favorita – poručio je Marić.

U ekipu, kao i u mlade igrače veruje i šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Nedžad Osmankač.

– Drago mi je što smo doveli mlade igrače, poznati smo kao fabrika talenata i želimo da to tako i ostane. Osvajanje titule je daleko iza nas, čeka nas nova borba, na četiri fronta, novi zadaci i iskušenja. Ali, verujem u naš rad i ove mlade momke. Planiramo da u Novom Sadu radimo do početka septembra, nakon čega idemo u Bugarsku. Očekuju nas prijateljske utakmice, te Memorijal Žarka Petrovića. Smatram da je odlazak Premovića došao prerano, ali smo izašli u susret njegovoj želji. Nemamo problem sa tim da dajemo šansu mladima. Odlučili smo da korektora igra Božidar Vučićević, a ne treba zaboraviti ni kadetskog reprezentativca Ivankovića. Za sada je tako, a videćemo da li ćemo pojačavati to mesto. Da li smo favoriti ili ne, to nije bitno, svi smo svesni težine dresa Vojvodine i uvek stremimo najvišem – istakao je Osmankač.

Pun optimizma je bio i kapiten Čedomir Stanković.

– Posle nešto više od mesec dana pauze okupili smo se odmorni, željni rada i spremni za nove izazove. Posle titule apetiti rastu, želimo da branimo krunu, da vratimo Kup i Superkup, ali i da se u dobrom svetlu pokažemo u Evropi. Nadam se, pre svega, da će zdravlje da nas posluži – zaključio je Stanković.

 

Tragedija na Braču

Obraćanje medijima počelo je tužnim rečima, jer je generalni direktor Nikola Salatić potvrdio da je Luka Milinković (13) član Vojvodine, dečak iz Novog Sada, tragično izgubio život minulog vikenda na Braču.

– Svi smo u šoku. Ovo je velika tragedija za njegovu porodicu, a zvanično obaveštenje i in memoriam objavićemo sutra – rekao je Salatić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This