Vojvodina NS seme – Jedinstvo (23:25, 25:22, 25:22, 22:25,

Novi Sad: Velika sala Spensa, sudije Simić i Jovančić, gledalaca 200.

Vojvodina NS seme: Simić 19, Lakčević, Bajandić 3, Bojičić, Kovačević 7, Negić, Mašulović 12, Buša 23, Blagojević, Radović, Todorović 2, Rudić, Perić 10.

Jedinstvo: Mladenović, Stanković 13, Radivojević, Ilinčić, Pešut 10, Radišić, Majstorović, Pajić, Škrbić, Mirković, Paravinja, Roljić 13, Stojsavljević 13, Nadaždin 30.

Iako teže, nego što se to očekivalo, odbojkaši Vojvodine ostvarili su još jednu pobedu nizu, ovoga puta u sedmom kolu Superlige. Posle pet setova Novosađani su na svom terenu savladali ekipu Jedinstva.

Vojvodina je meč počela u postavi Todorović, Buša, Kovačević, Bajandić, Simić, Mašulović i libero Negić, ali je prilično mlako, gotovo uspavano odigrala prvi set. Gosti su iskoristili  nedovoljnu angažovanost i dekoncentrisanost Novosađana i brzo poveli 7:4, te 12:6. Posle dobrog bloka domaćin je smanjio na 10:13, a servisom je Mašulović doneo i 11:13. Ipak, Pazovčani su ponovo došli do zavidne prednosti od četiri i pet poena viška. U samom finišu na servis Mašulovića stigla je Vojvodina na samo poen zaostatka, ali nije uspela da napravi završni korak ka preokretu, pa je Jedinstvo povelo 1:0.

Nešto bolje bilo je u nastavku,umesto Bajandića ušao je Perić, a domaćin je poveo posle servisa Buše 5:2. Nije prošao ni ovaj deo meča bez oscilacija, pošlo je za rukom gostima da okrenu i povedu, ali je onda na servis liniju stao Filip Kovačević, poremetio rivala, omogućio svom timu priliku za kontru i Vojvodina je stigla do 14:10. Na momente je protivnik zapretio, ali je to sve što je mogao da učini. Aktuelni šampion izjednačio je na 1:1, a onda je čini se sa pola snage dobio i treći set, te poveo 2:1.

Usledilo je novo opuštanje, Novosađani su igrali daleko ispod očekivanog nivoa, a verovatno je malo i umor uzeo danak. Igralo se praktično poen za poen ceo set, ekipe su se smenjivale u vođstvu, u drugom delu gosti su imali 16:14, da bi Vojvodina sa dva bloka izjednačila. Nije tu seriju iskoristio domaćin da preuzme stvari u svoje ruke, što je Jedinstvo kaznilo, oberučke prihvatilo poklon i stiglo do taj-breka.

Početak petog seta je obećavao, ali su crveno-beli ponovo ušli u seriju grešaka,mnogo nepažnje, i odsustvo koncentracije, koštali su ih preokreta. Na promenu strana gosti su otišli sa 8:5, kada je umesto Kovačevića trener Gavrančić uveo Bajandića. Sa dva vezana bloka Simić je doveo ekipu samo na poen zaostatka (8:9). Preuzeo je odgovornost kapiten Novosađana, uz pomoć Buše, ali i Mašulovića. Preokret je dobrim servisom najpre inicirao Bajandić. Buša je doneo prvo vođstvo (12:11), zajedno u bloku bili su efikasni Simić i Buša za 13:11, da bi as servisom Bajandić poveo tim do prve meč lopte. Drugu su iskoristili prvotimci Vojvodine za konačni trijumf.

Očekivali su verovatno Novosađani ubedljiviju pobedu, ali su umor i zgusnut raspored učinili svoje.

– Jeste nas iscrpeo veliki broj utakmica, pa su večeras šansu dobili i drugi igrači. Malo su stegnuto ušli u meč, nije lako i razumemo to, vremenom će to biti bolje. Generalno je naša igra bila ispod očekivane, ali ono što je najvažnije, pobedili smo, nastavili niz. Sada je bitno da odmorimo dobro i pripremimo se za novi evropski izazov, jer već u četvrtak igramo na našem terenu sa Šahtjorom – rekao je Stevan Simić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This