Vojvodina NS seme – Jedinstvo 3:1 (22:25, 25:19, 25:22, 25:18)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Stojanac i Gradinski, gledalaca 250.

Vojvodina NS seme: Simić 8, Vučićević, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 13, Viecki 26, Kujundžić 13, Kostić, Mehić 12, Radević 1, Todorović 3, Rudić 1, Perić.

Jedinstvo: Mladenović, Stanković 7, Radivojević, Ilinčić, Pešut 6, Radišić 1, Majstorović 4, Petković, Bojičić 8, Škrbić 9, Micić 7, Paravinja, Roljić 15.

U zanimljivom meču dva vojvođanska rivala, aktuelni šampion je angažovanom igrom stigao do zaslužene pobede i nova tri boda u prvenstvu. Slavila je Vojvodina 3:1 protiv Jedinstva, u 17.kolu Superlige i to pošto je prvi set izgubila, te naredna tri rešila u svoju korist.

Novosađani su slabije ušli u meč, što je samo olakšalo put motivisanim gostima do počasnog seta. Poveli su Pazovčani već na startu, Viecki je doneo izjednačenje, međutim dobrim servisima protivnik je ponovo stigao do dva poena viška (10:8). Bilo je na tehničkom tajm-autu i 12:9, Kujundžić je servisom pomogao Vojvodini da priđe na 15:16, ali je Jedinstvo bilo uporno i stiglo do 1:0. Ovakvom ishodu najviše je kumovao veći broj grešaka crveno-belih.

Ipak, u nastavku su Novosađani došli na svoje, diktirali su ritam, a boljitak je donela i promena srednjaka (umesto Radevića još krajem prvog seta ušao je Simić). Posle dobrog bloka bilo je 8:2 za Vojvodinu, Pazovčani su uspeli da se približe, ali su Kujundžić i saigrači bili na visini zadatka i rešili ubedljivo ovaj deo meča u svoju korist. Sličan tok imao je i treći set, s tim da su gosti više pretili nego u prethodnom periodu. Nisu dozvolili sebi opuštanje domaći odbojkaši ni u četvrtom setu, Viecki je i dalje bio prva violina i nerešiva enigma. Odmah su stigli do opopljive prednosti Novosađani i sigurnom igrom do kraja uvećali vođstvo za rutinski završetak seta i konačnu pobedu.

-Rezultat pokazuje da nije baš bilo lako, oni su počeli dobro, ali posle smo mi došli na svoje. Naravno, nije to onaj nivo koji očekujemo, ali je bilo dovoljno za pobedu. Okrećemo se novim zadacima – izjavio je posle utakmice igrač Vojvodine David Mehić.

-Čestitam na pobedi mojim momcima. Igrom nismo sto posto zadovoljni, ima tu dosta stvari da se popravi. U punom smo treningu i ne želimo da tu popustimo zbog utakmica. Prioritet nam je poboljšanje igre, popravljanje mnogih stvari, a to se može samo jakim treninzima. Znamo krajnji cilj i zato moramo nadograđivati još igru – poručio je šef stručnog štaba Vojvodine Siniša Gavrančić.

-Mi smo primarni cilj ostvarili pobedom nad Radničkim, a to je overa plasmana u mini ligu. U ovu utakmicu smo ušli dosta hrabro, međutim od drugog seta Vojvodina zaigrala mnogo bolje i rutinski privela meč privela. Ostaje žal što nismo pružili još veći otpor -rekao je igrač Jedinstva Čedomir Stanković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This