Vojvodina NS seme – Spartak 2:3 (25:18, 22:25, 24:26, 29:27, 13:15)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 250, sudije Zotović i Vuković.

Vojvodina NS seme: Simić 17, Vučićević 11, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 3, Kujundžić 28, Kostić, Mehić 15, Radević 5, Todorović 1, Rudić, Perić3.

Spartak: Arsenoski 2, Jungić 19, Veselinović 30, Peić, Seizović 14, Simić, Medan, Kecman, Dulić, Krdžović, Tumbas 5, Ilić 8.

Novu kalendarsku godinu otvorili su porazom prvotimci Vojvodine, pošto su u meču 16.kola Superlige izgubili od ekipe Spartaka u jednom zaista uzbudljivom meču – 2:3. Domaćin je lepo počeo. Todorović, Kujundžić, Mehić, Perić, Simić, Radević i libero Škundrić od starta su diktirali ritam u prvom setu, ali su gosti negde do polovine ozbiljno pretili. Blokom su Novosađani stigli do 12:8, da bi na isti način uzvratili Subotičani i smanjili na 12:11. Ipak, crveno-beli su brzo stigli opet do četiri poena viška, a zatim na servis Kujundžića još više odmakli protivniku i rutinski priveli set kraju. Posle ubedljive igre u ovom delu najmanje je bilo ko očekivao da će se duel pretvoriti u pravu dramu.

Pokazali su u nastavku odbojkaši Spartaka da nisu slučajno u gornjem delu tabele, te da se moraju ozbiljno shvatiti. Maksimalno su iskoristili kratko opuštanje domaćina i poveli u drugom periodu (12:8). Prijem je bio slaba tačka Vojvodine, pa su Subotičani u jednom momentu imali i 19:15. Iako su se posle servisa Todorovića Novosađani sasvim približili, gosti su ponovo načeli prijem domaćina i izjednačili na 1:1 u setovima.

U nastavku je trener Gavrančić napravio izmene, pa je na korekciju ušao Vučićević, dok je Kujundžić zaigrao na prijemu. Nije išlo Novosađanima baš onako kako su želeli, Subotičani su igrali hrabro, napadali su i zasluženo vodili i u trećem setu. Promenio je tada strateg crveno-belih i srednje blokere, te je umesto Radevića šansu dobio Kovačević. Stigao je domaćin u jednom momentu na minus jedan, ali je greškama ponovo pomogao protivniku da povede 15:12. Promenila je Vojvodina i dizače, a na terenu se našao Kostić. Posle servisa Mehića stigli su Novosađani od 16:20 do 19:20 i izborili se za egal završnicu. Ipak, greške su samo pogurale razigrane prvotimce Spartaka. Jednostavno, Subotičani su bili borbeni, napadali su maksimalno servisom i to im se isplatilo.

Konačno je Vojvodina popravila neke elemente i došla do igre, ali su gosti i dalje bili ozbiljan i neugodan protivnik. Nedostajao je domaćinu blok i nešto mirniji prijem, no i pored toga imali su u nekoliko navrata osetnu prednost (17:13, 19:16). Ipak, Spartak se i dalje borio, koristio prilike i nesmotrenost crveno-belih, te se izborio za neizvesnu završnicu. Kraj četvrtog seta doneo je mnogo uzbuđenja i žara kako na terenu, tako i na tribinama. Publika se probudila i to je očigledno dalo krila i energiju novosadskom timu da maraton u ovom delu meča reši u svoju korist.
Bili su uporni Novosađani u taj-breku, na borbenosti im se nema šta zameriti, ali jednostavno mnogo toga nije štimalo. Sa druge strane, servis i napad gostiju radili su kao sat. Upravo tako su prelomili Subotičani, na promeni strana imali su opipljivu prednost koju su sačuvali do kraja. Javila se nada kod 13:14, ali to je bilo sve.

– Čestitao bih ekipi Spartaka na zasluženoj pobedi. Ovo što se desilo posle prvog seta jesu i neizvesnost i drama. Kod nas su pozitivne stvari bile borbenost i želja za pobedom, ali kvalitet nije bio na zadovoljavajućem nivou i na tome moramo raditi. Znamo šta treba da ispravljamo, izabrali smo jedan put, tome se okrećemo i verujem da će to biti sve bolje i bolje – istakao je posle meča trener Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This