Da nam je svima u klubu neko ponudio pre početka sezone ovo što smo do sada uradili, oberučke bismo prihvatili. Osvojili smo Superkup, ušli smo u polufinale Kupa Srbije i prošli dalje u Evropi. Na tom putu smo savladali velike rivale. Što se tiče lige i tu smo zadovoljni, porazi su sastavni deo razvoja novoformirane ekipe sa dosta neskusnih igrača. Međutim, svi dobri rezultati izgleda su bili dovoljni da javnost malo „poleti“, tako da se uz sve izazove i sa time moramo nositi – poručuje na početku šef stručnog štaba Marko Narančić, u razgovoru o dosadašnjem toku sezone, o pobedama, porazima, zadacima, teškom rasporedu i glavnom cilju, afirmaciji i sazrevanju ekipe koja tek u budućnosti treba da pokaže pun potencijal.

Svojevrstan kiks imala je Vojvodina u odloženom meču 4. kola, a već u subotu je očekuje težak meč u Topoli protiv Karađorđa.

– Kada pogledate snimak tek onda vidite da smo mi u principu igrali dobro. Napravili smo deset gluposti koje inače ne pravimo, baš zbog neiskustva. I Milanovčani su tu prelomili. Takovo je u suštini igralo odlično, iskusno, rasterećeno. Nama je falilo malo energije, ali smo upravo nju prilično istrošili u prethodnom periodu. Tako da nisam nezadovoljan i sve to ide u rok službe. Nemam šta da zamerim igračima. Želim samo da u glavama ne uđemo u problem, jer imamo naporan ritam sreda – subota. U takvoj situaciji je malo vremena za trening, što je ovakvoj ekipi najpotrebnije. Najbolje igramo kada imamo prostora da puno radimo. Ipak, mislim da ćemo baš kroz sve ovo sazreti. Svi smo zadovoljni i sigurni smo da ćemo početkom sledeće godine biti bolji. Nerealno je očekivati i od iskusne ekipe da igra bez oscilacija, a posebno ne od jedne ovakve ekipe. Negde ćemo kiksnuti, negde zablistati. Sve je to ozbiljan proces. Najvažniji je dugorični cilj. Naše je opredeljenje da afirmišemo perspektivne igrače, pred kojima je tek budućnost. Posle dugo godina u postavi igraju dva igrača od 18 godina, a važnu ulogu imaju momci koji su do sada manje igrali. Mi imamo strpljenja, ali očekujemo da ga ima i javnost, koja možda nekad manje razume sav taj proces. Međutim, mnogo je i onih koji nas bezrezervno podržavaju, dolaze na utakmice i osete borbenost, posvećenost i iskrenost naših momaka.

Cilj je dugoročan

Crveno-bele do kraja očekuje težak raspored. I dalje će Vojvodina imati po dva meča sedmično.

– Igramo ligu, evropske mečeve i polufinale Kupa Srbije. I sve utakmice će biti teške. Biće to kao na traci, neće biti vremena ni za radovanje, ni za tugovanje. Potrošnja energija će biti velika. Zato želim da skinem teret sa momaka. Sačuvati ih ne možemo baš sasvim, ali možemo pričati s njima i savetovati ih. Mi im tu ništa ne zameramo, sve je to ljudski i moraju proći i tu fazu – kaže Narančić i najavljuje meč sa Karađorđem: – Očekuje nas težak meč u Topoli. Karađorđe ima drugačiju priču nego prošle godine. Zabeležio je samo jedan poraz i to od Partizana. Tu je nekoliko naših igrača i oni uvek posebno motivisano igraju protiv Vojvodine. Jako je važno kakav će nas odgovor biti. Što se mene tiče neće imati nikakav pritisak, ja želim da igraju borbeno, motivisano i da daju maksimum.

Meč Karađorđe – Vojvodina igra se 18. novembra, u 19 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This