Vojvodina je u šesnaestini finala CEV kupa!

Novosađani su posle odlične igre i velike borbe, u sjajnoj atmosferi u maloj sali Spensa, savladali ukrajinsku ekipu Žitiči Polisja 3:1 i tako izborili plasman u drugu rundu takmičenja (u prvom meču poraženi su 2:3).

Novosađani idu dalje u CEV kupu

Crveno-beli su hrabro otvorili meč, bez mnogo respekta prema znatno iskusnijem protivniku. Doneo je Stanković 6:1, serija se posle toga nastavila, a as Milanovića inicirao je visoko vođstvo od 14:5. Uspeli su gosti malo da se približe, ali su puleni trenera Marka Narančića sačuvali koncentraciju i sigurnost, te stavili tačku na ovaj set.

Iako su do polovine drugog perioda bili u zaostatku, na servis Ubiparipa Voša je okrenula, nakon čega je pokazala veoma požrtvovanu igru polju, poboljšala je servis i potpuno matirala Ukrajince za vođstvo od 2:0.

Ipak, odgovorio je protivnik odličnim servisom i napadom, što mu je omogućilo da kontroliše rezultat u trećem setu. Malo se stegla ruka Vošinih momaka, ali su pravu snagu pokazali kada su nakon izgubljenog seta, u četvrtom zaigrali možda i najbolje u čitavoj utakmici. Leteli su po terenu crveno-beli, nošeni podrškom s tribina, servirali su, napadali, na terenu nije bilo izgubljene lopte. To je donelo Vojvodini potpuno zasluženu pobedu za nastavak evropske priče.

U šesnaestini finala CEV kupa Vojvodina će se sastati sa španskom ekipom Rio Duero Soria 22. I 29. novembra.

Vojvodina – Žitiči Polisja
3:1 (25:20, 25:18, 19:25, 25:18)
Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Tilman (Mađarska) i Boris (Italija).
Vojvodina: Đogić, Lagundžin 3, Bajandić 14, Milanović 2, Negić, Rudić 8, Elezović, Ubiparip 11, Stanković 14, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 11, Kopitić.
Žitiči Polisja: Kravčenko, Babić 2, Hubenko, Orobko 2, Šapoval 22, Didović 13, Rudnitskij 3, Luban 10, Vilimanović 4, Kuranov, Handži, Jablonski, Kvasta, Knjazijev.
Voša u šesnaestini CEV kupa
Podelite na društvenim mrežama
Share This