Posle petnaestodnevne pauze Vojvodina NS seme vraća se u takmičarski ritam. Dok se Superliga nastavlja tek poslednjeg vikenda u mesecu, novi izazovi u Ligi šampiona Novosađane očekuju već 12.januara. U sredu, u 21 čas po našem vremenu, crveno-beli odigraće meč 3.kola D grupe, protiv portugalske Benfike.

Put Lisabona srpski šampion kreće u utorak, u ranim jutarnjim časovima.

– Benfika je protivnik po meri. To je ekipa koja ima nekoliko iskusnih igrača, oni daju stabilnost u igri. Portugalski tim je poznat po upornosti i istrajnosti. Takođe, trener često menja tokom meča, na taj način pokušava da održi ritam svoje ekipe, ali i da poremeti ritam protivnika – kaže šef stručnog štaba Slobodan Boškan i nastavlja: – Dobro smo radili tokom praznika. Poslednji meč zvanični meč odigrali smo 22.decembra protiv Spartaka, a u međuvremenu smo sa Subotičanima i sparingovali kako bismo održali takmičarski ritam. Očekujem da odigramo dobro. Imamo određene vrste zdravstvenih problema, ali mislim da ćemo biti kompletni.

Iskusnog Kamila Baraneka očekuje prvi meč u Ligi šampiona u dresu Vojvodine.

– Biće to teška utakmica. Sa druge strane mreže je iskusan tim, igrači su više godina zajedno, poznaju se dobro. Meč je veoma važan meč za nas, jer to ključ za ostanak u borbi za drugo mesto. Moramo tehnički igrati dobro, biti koncentrisani i boriti se do kraja. Ovo je moj prvi meč sa ekipom u Ligi šampiona, imam velika očekivanja i nadam se uspehu u Lisabonu. Generalno, mislim da ćemo igrati bolje u nastavku sezone. Imamo miks mladih i iskusnih igrača, video sam do sada dosta dobrih momenata, ali i teških. Mislim da možemo dosta da napredujemo, da rastemo i budemo najbolji kada je to najvažnije – poručio je Baranek.

Podelite na društvenim mrežama
Share This