Partizan – Vojvodina NS seme 1:3 (25:27, 23:25, 25:20, 25:27)

Zemun: Sportska hala u Zemunu, sudije Simonović i Kovačević.

Partizan: Mandić, Radović, Koprivica, Marinović, Lekić, Đorđević, Huzejrović, Kisić, Stašević, Cvetković, Peković, Nikolić.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović, Buša, Blagojević, Radović, Todorović, Rudić, Perić, Mehić.

Još jednom u samo nekoliko dana Vojvodina NS seme savladala je ekipu Partizana, a ovoga puta slavila je u trećem kolu Mini lige, za nova tri boda i ostanak na liderskoj poziciji.

Novosađani su lepo počeli meč, poveli na startu 4:1, a na tehnički tajm-aut su posle bloka otišli s rezultatom 12:8. Poslednje vođstvo od četiri poena viška imali su crveno-beli nakon servisa Mehića i odlične kontre Perića. Međutim, nakon toga domaćin je servisom poremetio igrače Vojvodine, iskoristio njihovo opuštanje i greške, te stigao do izjednačenja. U jednom momentu Partizan je i poveo (21:20), ali je posle servisa Mašulovića novosadski tim izjednačio, te vratio prednost i u finišu bio precizniji, sigurniji i poveo 1:0.

Nešto lošije ušla je Vojvodina u drugi set, dok se sa druge strane protivnik razigrao i poveo 3:0. Mašulović je blokom doneo izjednačenje (4:4), ali je domaćin ponovo uspeo da stigne do dva poena prednosti (8:6, 9:7). Odličnom serijom servisa Mehić je doneo novo izjednačenje (9:9), a onda i vođstvo do 12:9. Bilo je dosta oscilacija sa obe strane, pa je domaćin još jednom okrenuo situaciju u svoju korist. Ipak, ponovo na servis Mehića Novosađani su izjednačili, poveli i uz sigurnog Blagojevića stavili tačku na ovaj period za 2:0 u setovima.

Iako su puleni trenera Gavrančića vodili u trećem setu 12:10, u nastavku su popustili, dali prostora rivalu da okrene, a na kraju i da dobije ovaj deo meča 25:20. Nisu sjajno počeli gosti ni u četvrtom setu, ali su posle jedne kontre Mehića, a onda i bloka uspeli da anuliraju prednost rivala i da okrenu u svoju korist na 10:8. No, ni to nije bio kraj neizvesnosti, Partizan je izjednačio, pa se poen za poen igralo sve do same završnice. Blok je Vojvodini doneo dva poena razlike za 20:18, ali je na servis Koprivice domaćin izjednačio. Usledila je jedna duga akcija, u kojoj su više strpljenja pokazali Novosađani i još jednom poveli, ali su sopstvenim greškama dozvolili crno-belima da dođu do set lopte. Sigurni su u tim momentima bili u napadu Blagojević i Mehić, te doneli meč loptu, koju je odmah blokom realizovao Mehić.

Bila je na obe strane očita više emotivna, nego fizička iscrpljenost posle finala Kupa Srbije. Nije ovo bio kvalitetan meč, ali su više snage i želje pokazali odbojkaši Vojvodine.

Podelite na društvenim mrežama
Share This