Vojvodina NS seme – Mladi radnik 3:2 (27:25, 27:29, 25:17, 22:25, 18:16)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, gledalaca 400, sudije Simonović i Zelenović.

Vojvodina NS seme: Simić 3, Vučićević 19, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 5, Viecki 7, Kujundžić 26, Kostić, Mehić 18, Radević 7, Todorović 1, Rudić, Perić.

Mladi radnik: Buša 21, Pajkić, Savić 4, Vulikić, Kovačević 18, S. Ilić 7, Batak 2, Stević, Lečić 6, I. Ilić, Nadaždin 1, Jelić 1, Keita 23.

Vojvodina NS seme igraće u velikom finalu i imaće priliku da se bori za  treću uzastopnu titulu, pošto je u polufinalu plej-ofa, u trećem meču savladala Mladi radnik 3:2 i tako zabeležila ukupan rezultat u seriji 3:0.

Treći meč počeo je gotovo istovetno kao prvi, koji je takođe odigran u Novom Sadu. Požarevljani su bolje otvorili ovaj duel, u jednom momentu imali su i četiri poena prednosti (16:12), ali je domaćin malo po malo cepkao zaostatak i u samom finišu okrenuo. As Vieckog doneo je vođstvo od 21:20, a onda su u maratonskoj završnici crveno-beli imali više strpljenja, bili konkretniji i prezicniji. Vojvodina je iskoristila četvrtu set loptu i blokom stavila tačku na set – 27:25.

U nastavku je domaćin imao kontrolu do polovine drugog dela, kada je malo popustio i dozvolio rivalu da se ravnopravno bori za set. Imali su Novosađani posle servisa Kujundžića i kontre Mehića 21:19, ali su gosti opet izjednačili i prvi stigli do set lopte. Propustili su svoje šanse domaći prvotimci, a posle greške Simića, Mladi radnik je u sledećem poenu blokom završio i izjednačio u setovima.
Nateralo je to prvotimce Vojvodine da angažovanije uđu u treći set i podignu nivo igre. Na mestu blokera Simića je u ovom delu zamenio Kovačević. Poveli su od samog starta domaćini (9:5), protivnik se samo u jednom trenutku približio (8:9), nakon čega se aktuelni šampion do kraja ovog perioda poigrao sa Požarevljanima. Načeo je Vučićević, a nastavili Kujundžić, Mehić i ostali.

Posle toga gosti više nisu imali šta da izgube, zaigrali su na sve ili ništa i tokom celog četvrtog seta bili ravnopravni na terenu sa domaćinom. U igri poen za poen dosta prilika su propustili Novosađani, servis ih nije služio, što je protivnik iskoristio i izborio se za taj-brek. Potpuno su se oslobodili Požarevljani i silno motivisani poveli u petom setu, dok su Novosađani uporno tražili pravi ključ za pobedu. Imao je Mladi radnik 10:7 i 11:8, ali je tada Vojvodina pokazala šampionske gene. Odservirao je Viecki za 10:11, nakon toga rival imao još jednom dva poena viška, a onda je na scenu stupila dobitna primačka dijagonala Mehić – Kujundžić. Treba istaći da se dobro i branila Vojvodina, dok su u napadu precizni bili Kujundžić i Mehić. Ustala je publika, pa crveno-beli nošeni podrškom sa tribina jednostavno nisu mogli izgubiti. Još dva puta je bio siguran Mehić, ali se gosti nisu predavali. Kod rezultata 16:16 precizan je u napadu bio Radević, a onda je tačku na utakmicu stavio Kujundžić i odveo svoj tim u veliko finale.

Prvi meč finala igra se 22.aprila u Novom Sadu, a Vojvodina čeka boljeg iz para Crvena zvezda – Spartak (trenutno 2:1).

Trener Siniša Gavrančić: Kvalitet je kod nas bio malo slabiji, ali i ovako nešto dobro dođe pred finale, koje neće biti lako. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremo za odlučujuće mečeve.

Vuk Todorović: Nije Mladi radnik slučajno u polufinalu, danas je pokazao kvalitet. Prva dva meča smo dobili rezultatski ubedljivije, ali je dobro i ovakve mečeve odigrati, zbog samopouzdanja i pripreme za finalne duele. Zadovoljni smo plasmanom u finale, a sada krećemo u odbranu titule.

Podelite na društvenim mrežama
Share This