Vojvodina NS seme – Crvena zvezda 2:3 (25:14, 25:22, 21:25, 22:25, 13:15)

Novi Sad: Mala dvorana SPC „Vojvodina“, gledalaca 550, sudije Rogić i Savić.

Vojvodina NS seme: Simić 7, Vučičević 4, Brborić, Fundora 1, Škundrić, Negić, Kovačević, Viecki 14, Kujundžić 15, Kostić 1, Mehić 15, Radević 7, Todorović 2.

Crvena zvezda: Meljanac, Jevtić, Petković, Đurđević, Tadić, Mašulović 10, Petrović 1, Nejić 16, Sinđelić, Jovanović 4, Dodić 26, N. Pavlović 1, Andonović, D. Pavlović 15.

U derbiju kola dva velika crveno-bela rivala, slavili su gosti i to nakon velikog preokreta. Verovatno je malo ko verovao da će Vojvodina posle dobre igre i vođstva od 2:0, na kraju izgubiti u taj-breku. Falilo je Novosađanima svežine i koncentracije, što je možda i normalno imajući u vidu pojačane treninge, a sve samo zarad jednog  cilja: podizanja forme za plej-of.

Jedino što je Crvena zvezda uspela u prvom setu jeste da povede na početku 3:1. Međutim, domaćin je brzo dodao gas, te posle serije servisa kapitena Kujundžića poveo 6:3. I ostali novosadski prvotimci naštimovali su servis, totalno poremetili prijem rivala i onemogućili mu da efikasnije organizuje i realizuje napad. Malo po malo, aktuelni šampion je povećavao prednost, radili su napad i blok, a angažovanom i taktički mudrom igrom Vojvodina je rutinski stigla do 1:0 – 25:14.

U nastavku su se gosti opustili, smanjli greške, domaćin je zadržao ritam, pa se na terenu do samog kraja vodila izjednačena borba, dostojna derbija dve prvoplasirane ekipe. Povela je Zvezda, Vojvodina okrenula, u drugom delu blokom stigla do dva poena viška (18:16), ali je protivnik to brzo anulirao. Igralo se poen za poen sve do 21:21, kada je odgovornost preuzeo Kujundžić. Istina, posle 22:21, njegovi saigrači su mu odličnom igrom u polju omogućili priliku za kontru, koju je on uspešno realizovao za 23:21. Na kraju je upravo on stavio tačku na drugi set – 25:22.

Dobra odbojka viđena je i u trećem periodu. Gosti su bolje počeli, poveli 8:5, Vojvodina se primakla, ali je Zvezda opet na tehničkom tajm-autu imala 12:9. Menjao je trener Siniša Gavrančić, tražio drugo rešenje, pa je posle visokog vođstva protivnika ulaz Todorovića, Kovačevića, Fundore i Vučićevića doneo boljitak. Bilo je to dovoljno samo da se smanji vođstvo Beograđana,koji su ipak dobili ovaj set, a novosadski strateg odlučio je da sačuva postavu i u četvrtom setu. No, posle rezultata 6:4 za goste, vratio je Gavrančić Mehića. Uspela je Vojvodina da okrene (11:10), ali je rival opet poveo (11:13). Dva dobra poteza Mehića donela su novo izjednačenje (14:14), imali su Novosađani i priliku za vođstvo, međutim, nepažnjom i greškama dozvolili su Beograđanima da sačuvaju prednost, koji su boljom koncentracijom u finišu uspeli da se izbore za taj-brek.

Velika borba nastavila se i u petom setu, ali su opet nedostajali bolji servis i koncentracija. Sa druge strane, Zvezda je upravo servisa stigla do osetne prednosti i uspela da je sačuva do kraja, za pobedu od 3:2.

U redovima Novosađana nije bilo mnogo zabrinutosti, na ruku im ide i velika bodovna prednost, a trener Gavrančić ponovio je da je sve podređeno pripremi za najvažnije mečeve.

– Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Mi smo u dahu odigrali prvi set, dobili smo i drugi malo teže, ali naša igra nije bila na nivou. Ne zameram ništa igračima, trudili su se, a jedini lek je da nastavimo sa jakim treninzima. Samo radom možemo postići cilj. Mini ligu gledamo kao dobru pripremu, tako i treniramo kako bismo maksimalno bili spremni za završnicu. Naravno, možemo bolje da odigramo i da pobeđujemo, ali sam siguran da će sve biti na svom mestu kada to bude potrebno – istakao je Gavrančić.

Srednji bloker Mirko Radević rekao je da je njegov tim lako poveo 2:0, ali da nisu uspeli da završe.

– Mečevi protiv Zvezde su uvek neizvesni. No, mislim da se kod nas vidi napredak u igri, ali ima i umora. Jako radimo, na svakom elementu posebno, ne mogu reći da smo baš teški, još uvek nismo u pravoj formi, pa nam se dešava da padamo. Radimo na tome da budemo stabilniji, a takvi treninzi sigurno će doneti rezultat u plej-ofu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This