Vojvodina NS seme – Novi Pazar 3:0 (25:22, 25:23, 25:19)

Novi Sad: Mala sala Spensa, gledalaca 1000, sudije Janković i Simonović.

Vojvodina NS seme: Simić 10, Vučićević, Stanković, Stevanović 6, Vemić 3, Kujundžić, Peković, Mehić 17, Šormaz, Todorović 1, Perić, Suhinjin.

Novi Pazar: Vukašinović 7, Sretenović, Polomac 3, Zatrić, Daca 2, Zuković, Božović, Radosavljević 8, Simić, Vilimanović 4, Prušević, Hamzagić 17.

Prvi korak je napravljen! Posle sjajne igre, u prelepoj atmosferi pune male sale Spensa, prvotimci Vojvodine NS seme stigli su do pobede od 3:0 nad Novi Pazarom u prvoj utakmici finala plej – ofa. Odigrali su  Novosađani jedan od najboljih mečeva od početka sezone, sve je funkcionisalo, dogovore su maksimalno sproveli na terenu, a uz to su bili veoma motivisani i nadahnuti.

Hrabro i bez pardona krenuli su puleni trenera Nedžada Osmankača, sjajnim servisom protivnika je načeo Vitalij Suhinjin, a u dobroj igri pridružili su mu se odmah i ostali saigrači.  Dobar prijem, oganizacija, realizacija napada i blok vodili su do znatne prednosti, pa je na tehničkom tajm-autu bilo 12:6. Rutinski su domaćini priveli set kraju, a na isti način su otvorili i drugi.  Međutim, Novi Pazar pokazao je zašto je među dve najbolje ekipe, ne samo da je zapretio nego je u finišu okrenuo rezultat u svoju korist. Ipak, uz dobar servis, dobru odbranu, smirenost i upornost, stigli su Novosađani do set lopte. Preuzeo je odgovornost Stevanović i stavio tačku na ovaj period.

To je još više dalo krila prvotimcima Vojvodine, prve violine Mehića i Suhinjina pratili su svi maksimalno, Simić, Stevanović, Todorović, Peković, Vemić, pa su uz svesrdnu podršku sa tribina najbolje odigrali treći set i završili ovaj meč.

Radiša Stevanović, igrač Vojvodine:  Igrali smo maksimalno,  dok su oni pružilili onoliko koliko smo im dozvolili. Znali smo šta nas čeka, skupili smo se, bili smo tim i igrali za svaku loptu. Nadam se da možemo još više, ali to isto tako može i Novi Pazar. Zato u ponedeljak moramo isto koncentrisano i odgovorno.

Nedžad Osmankač, trener Vojvodine: Nije bilo lako, svaki poen smo naradili. Igrali smo jako i hrabro, a to je  bio i cilj. Bitno je da je svaki igrač dao maksimum. Ovo je jedan od retkih mečeva koje smo odigrali skoro u jednom dahu. Bilo je krize u drugom setu, ali smo tada pokazali čvrstinu, napravili prevagu i to nam je dalo vetar u leđa. Ima još puno da se igra, sada spuštamo loptu, nastavljamo sa radom i pripremamo se za novi meč kao da ovog prvog nije ni bilo. Očekujem da će druga utakmica biti još teža i žešća.

Hamza Zatrić, trener Novog Pazara: Jesam očekivao više, ali naša ekipa prvi put igra finale plej-ofa i emocije su dosta radile. Vojvodina je zasluženo slavila, odlično je odigrala, a mi moramo i možemo bolje.

Podelite na društvenim mrežama
Share This