Meč prvog kola CEV kupa biće evropski debi za pola tima Vojvodine. Tako će i dvojica najperspektivnijih srpskih korektora Branko Kopitić i Luka Stanković, u četvrtak, 26. oktobra, prvi put igrati neko klupsko takmičenje na međunarodnoj sceni.

Rival Vojvodine u prvom kolu CEV kupa biće ukrajinski tim Žitiči Polisja, koji će domaćin biti u poljskom Žešovu.

Brankov evropski debi

– Mnogima od nas u ekipi, ovo je prvi nastup u nekom evropskom klupskom takmičenju. Jesmo mladi, siguran sam da ćemo zajedno sa stručnim štabom dati maksimum i pokazati se u najboljem svetlu – kaže dvadesetogodišnji Kopitić i nastavlja: – Kratko sam bio u prvom timu pretprošle sezone, u plej-ofu. Znam na kojem sam nivou bio tada, a na kojem sam sada. To samo potvrđuje da rad, vreme, strpljenje i jaki mečevi donose napredak. Evropske utakmice posebno će nam mnogo pomoći u sazrevanju i sticanju iskustva. Naravno, svi ovde radimo i za rezultat, a iskreno se nadam da on može biti i sada na našoj stranu. Sve utakmice koje smo do sada odigrali, kako prijateljske tako i zvanične, pokazale su da možemo.

Slično razmišlja i osamnaestogodišnji Luka Stanković.

– Velika nam je čast da igramo CEV kup. Takvu priliku se sa 18, 19 godina retko dobija i zato smo zahvalni klubu što nam je ukazao poverenje u prvom timu, a samim tim dao i mogućnost da igramo ovakve mečeve. Na nama je sada da se pokažemo. Za mnoge od nas ovo je debitanstki meč u evro kupu, ali mislim da možemo da odigramo slobodno, bez pritiska. Treba da pružimo maksimum i onda će doći i rezultat. U četvrtak nas vidim hrabre i borbene.

Meč Žitiči Polisja – Vojvodina počinje i 20 časova. Revanš se igra u Novom Sadu, 1. novembra u 19 časova.

Lukin evropski debi
Podelite na društvenim mrežama
Share This