Odavno on diše za Vojvodinu. Korača s njom kroz mnoštvo izazova, manjih i većih, u različitim ulogama. A cilj je uvek isti – borba za trofeje i budućnost.

Igrač, trener mlađih selekcija, trener u prvom timu, te član menadžmenta, a sada i sportski direktor. U važnom trenutku Đorđe Đurić, prihvatio je da preuzme odgovornost i brigu o svim selekcijama, mada on nikad nije ni odlazio, a ni prestajao da pomaže i daje sebe u svim segmentima bitnim za funkcionisanje kluba.

Đorđe Đurić predaje pehar pionirskoj selekciji Voše

– Iskreno, vezan sam za Vojvodinu od momačkih dana počinje priču Đurić za web izdanje časopisa OK Voša: – To je moj dom, klub koji je uticao na moju igračku karijeru. I nakon igranja sam ostao blizu, a onda sam prihvatio i ponudu da budem trener u mlađim selekcijama. Rad sam mladima je još jedan lep deo mog učešća u radu kluba. Kasnije sam bio trener u prvom timu. Marić i Boškan su dobro radili svoj posao, pa se nadam da ću nastaviti istim putem. Moj cilj je da svim radimo kao tim i da zajedno dođemo do što više mlađih igrača. Konsultovaću se uvek sa trenerima, ljudima iz kluba i donosićemo odluke najbolje za Vojvodinu. Mnogo će mi značiti i iskustvo koje sam stekao radeći sa igračima u svim selekcijama, ali i na svim ostalim poljima.

Rezultati reprezentacije, uspesi kluba i imidž koji grade prvotimci, ponajviše utiču na ukupnu sliku, budućnost i razvijanje interesovanja dečaka za odbojku. Za sada, Đurić je zadovoljan onim što prvi tim radi na svim poljima.

– Ove sezone smo na dobrom putu, u ligi imamo bolje rezultate nego prošle godine i taj trend treba nastaviti do kraja ligaškog dela, a onda i u plej-ofu. Kada je Evropa u pitanju, najbolji utisak ostavio je meč u Novom Sadu protiv Monpeljea. U duelu sa Poljacima imali smo odličnu posetu na tribinama, sjajnu atmosferu. Kada pričamo već o tome, istako bih i atmosferu u revanšu polufinala Kupa Srbije protiv Mladog radnika. Imam utisak da smo svi jako želeli da bude tako i radili na tome, mi u klubu i momci na terenu. Dobro je bilo i protiv Spartaka nedavno, kada smo imali i tv prenos. Ono što je najvažnije trenutno pred nama, to je finale Kupa Srbije u Ubu. Znamo naš cilj i spremni smo da pružimo maksimum na putu ka ostvarenju. Borba za trofeje je naš način življenja.

Naravno, važna stavka prisutna u svim razmišljanjima, planovima i akcijama jeste i budućnost Vojvodine. Klub je poznat po dobrom radu, posvećenoj selekciji i pravljenju igrača.

– Trenutno u pogonu imamo puno mladih, talentovanih odbojkaša. Treba raditi na njihovom usavršavanju, napretku i pripremi za prvi tim. Takođe, moramo dovoditi nove talente, selektirati ih i jednako ih praviti na akademiji. Siguran sam da su mnogi od njih potencijalni reprezentativci i prvotimci. Imamo dobru bazu, ali je put do njihovog stasavanja težak – objašnjava sportski direktor Vojvodine i dodaje:

Borba za budućnost
Đorđe Đurić voli da sedi i na tribinama uz trenere i mlađe selekcije

– Među juniorima ima dosta onih koji bi mogli sutra da naslede prvotimce. Na njima je da rade, da budu uporni i dosledni, moraju svaki dan da se trude i usavršavaju. Isto to važi i za kadete. Naši treneri zaista profesionalno rade svoj posao. Kada je akademija u pitanju tu nam fali više dece i time ćemo morati da se pozabavimo. Svi moramo uložiti maksimum znanja i napora da privolimo decu da treniraju odbojku u Novom Sadu. Ako svemu ovome dodamo i naše igrače koji su u Novom Sadu, mislim da na dobru budućnost možemo da računamo.

Kako bi se budućnost izvela na pravi put, jednako su, naravno, važni i uslovi.

– Mislim da, kada su u pitanju mlađe selekcije, imamo jako dobre uslove, koje slobodno možemo meriti sa onima u velikim evropskim klubovima. Putovali smo mnogo, videli kako to funkcioniše, te zato i imam jasnu sliku o tome kako je to kod nas, a kako u inostranstvu. Sreća je što imamo dom i to za sada funkcioniše na najbolji način. Svi brinu o njima, oni odrastaju sa trenerima i sa ostalima u klubu. Ovo je njihova druga kuća i naša je i želja da stvorimo takav ambijent i da gradimo pripadnost – zaključuje sportski direktor Đorđe Đurić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This