Istinsku moć šampiona osetio je prošlogodišnji finalista plej-ofa u odmeravanju snaga u okviru 17.kola Superlige. Poput najsnažnije košave, protutnjala je Vojvodina terenom male sale Spensa i u tri seta rešila sve dileme u meču sa Spartakom – 3:0 (25:10, 25:16, 25:22).

Čuvali su u prvom setu Subotičani priključak do 6:6, kada su na scenu stupili odličan servis i blok Novosađana. Dobra igra u polju i kontra Mehića doneli su vođstvo od 9:6 i nakon toga počela je dominacija domaćina. Parapunov, srednji blokeri, Mehić i Buculjević vodili su igru svog tima, ali su ih i svih ostali maksimalno pratili. Set je simultankom na servisu završio Radoslav Parapunov.

Voša slavi: moć šampiona

U nastavku su Novosađani još jednom pokazali moć, napravivši razliku odmah na početku drugog perioda. Blok i servis su odlično funkcionisali, ali je napad bio gotovo bez greške – čak 82 procenta efikasnosti su imali crveno-beli u tom elementu. Posle 8:2, 16:10 i 18:11, Voša je rutinski stigla do 2:0.

Bili su sigurni puleni trenera Slobodana Boškana i u trećem setu, ali je Spartak ovoga puta sve karte bacio na teren, odigrao bolje i iskoristio blago opuštanje Novosađana. Čini se da je tek u tim momentima domaćin dozvolio rivalu da igra onako kako ume.

Velikom požrtvovanošću i borbom okrenuli su u samom finišu Subotičani na 20:19 u svoju korist, ali je na servis Buculjevića domaćin vratio vođstvo (22:20) i brzo stavio tačku na meč.

Istina, nisu mogli zamisliti bolju uvertiru crveno-beli u ono što ih očekuje za nedelju dana u Ubu – borba za trofej Kupa Srbije. A u novi izazov ispraćeni su na najlepši način, uz podršku i pesmu navijača i popunjenih tribina.

Vojvodina – Spartak 
3:0 (25:10, 25:16, 25:22)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Janković i Zotović.
Vojvodina: Simić 10, Milanović, Bajandić, Zečević, Negić, Rudić, Jausa, Ubiparip 7, Mišković, Antunović, Buculjević 2, Parapunov 19, Krsmanović 7, Mehić 11.
Spartak: Milović, Mašulović 9, Jungić 6, Tomčić 1, Peić, Lečić 4, Vulikić 3, Šuvački, Kan 2, Dulić 1, Lončarević, Pavlović 3, Omar 6, Tumbas.
Moć šampiona

Podelite na društvenim mrežama
Share This