Da li će u subotu uveče na tabeli Superlige osvanuti novi lider, ili će prva i druga pozicija ostati nepromenjene, biće poznato nakon derbija Vojvodina NS seme – Ribnica, koji će biti odigran sutra, u maloj sali Spensa u 18 časova. Dosadašnje igre oba tima i rezultati najavljuju samo jedno, a to je da sve ljubitelje odbojke očekuje jedan kvalitetan i zanimljiv meč, dostojan upravo epiteta koji nosi – derbi. Zato je prava šteta što mere zbog aktuelne epidemiološke situacije i dalje ne dozvoljavaju prisustvo publike, ali je Radio televizija Vojvodine prepoznala važnost utakmice, te obezbedila direktan prenos na svom prvom programu.

– Pred nama je zgusnut raspored, a meč u subotu je jedan od trenutno najvažnijih za nas. Mi idemo korak po korak i siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Sada nas zanima samo prvenstveni derbi sa Ribnicom. Kraljevčani su pokazali da imaju kvalitet, trenutno su bez poraza, ali mi ćemo se dobro spremiti i očekujemo pobedu. Na terenu moramo da pokažemo koliko vredimo i da smo spremni da preuzmemo prvo mesto – ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Slično razmišlja i kapiten Stevan Simić.

– Mislim da smo u boljoj formi nego što smo pokazali protiv Mladog radnika i siguran sam da ćemo u duelu sa Ribnicom igrati mnogo bolje. Veoma je bitno zbog nas samih, ali i zbog prvog mesta, da dobijemo taj susret. Rival je pokazao da može, nije slučajno tu gde je sada, a i činjenica je da sve ekipe protiv nas igraju veoma motivisano. Oni su osokoljeni, jer su nas dobili u Kraljevu, ali mi još više želimo revanš – poručuje Simić.

Računica je vrlo jasna, Vojvodinu pobeda od 3:0 i 3:1 dovodi do prve pozicije, dok svaki drugi rezultat ostavlja Kraljevčane na mestu lidera. Treba istaći i to da će navijači i poklonici odbojke, osim putem RTV-a, meč moći da „prate“ i virtuelno. Novosadski kolektiv nastavlja humanitarnu akciju „Pune tribine za Olivera“, u okviru koje se sms-om 848 na 3030, praktično kupuje ulaznica za tribine male sale Spensa. Na stolice se kače fotke onih koji su poslali poruke, ili se po njihovoj želji stavlja fotka malog Olivera Pal Gajodija koji boluje od SMA tip, i određena poruka.

Podelite na društvenim mrežama
Share This