Do “juče” jedan od brojnih talentovanih sportista iz Dositejeve, a danas već član prvog tima Vojvodine. Stefan Marić rođen je 2007, igra na poziciji tehničara, a magičnu igru na mreži zavoleo je u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”.

Prve odbojkaške korake napravio je upravo u sali pomenute škole, odnosno u Sportskom klubu Volej. Sa Volejovcima je igrao završnice raznih takmičenja i pretpionirskoj i pionirskoj konkurenciji, ušao u pionirsku reprezentaciju i nametnuo se mnogim stručnjacima. Tako ga je put prošle godine iz SK Voleja odveo do Vojvodine, u mlađe selekcije kod trenera Strahinje Kozića.

Stefan Marić

U dresu Vojvodine bio je kadetski i juniorski prvak Srbije. Osvojio je sa kadetskom reprezentacijom Novog Sada čuveni Majski turnir, na kojem je proglašen i za najboljeg tehničara.

Kada je Vojvodina odlučila da za sezonu 2024/2025. nastavi da podmlađuje tim, dodatno selektira u seniorsku ekipu svoje igrače visokog potencijala i gradi budućnost, među odabranima se našao i sedamnaestogodišnji dizač Stefan Marić. Kako se timu, zbog nastupa za juniorsku reprezentaciju nije priključio Matija Milanović, Marić je poneo odgovornost prvog tehničara i dobio priliku da prvi put igra protiv superligaških ekipa.

-Ovo je nešto novo za mene, ali svi su me podržali, dobri su prema meni i bilo je lako uklopiti se. Tim je dodatno podmlađen, pa je to možda bilo i ključno. Sada sam se već skoro navikao na rad i na sve ostalo – kaže Stefan Marić

U prva dva prijateljska meča sa Partizanom Vojvodina je u gostima izgubila 2:3, a onda na svom terenu dobila 3:2.

-U drugoj utakmici smo bolje izgledali i mislim da će to biti sve bolje i bolje, kako vreme bude odmicalo. Ovo mi mnogo znači i za neke buduće utakmice. Ne možete baš tako često da dobijete priliku da igrate protiv ekipa kao što je Partizan. Zato je to svakako zanimljivo i vredno iskustvo. Imao sam malo tremu, moram da priznam, ali brzo to prođe. Kao što sam već rekao, svi su bili uz mene i svojim odnosom su mi olakšali posao – zaključuje Marić.

Vojvodini predstoje prijateljske utakmice sa Spartakom, a nakon toga i put u Bugarsku, na dva sparing meča sa Levskim. Po povratku iz Sofije, Novosađani će učestvovati na turniru u Kragujevcu 13. i 14. septembra.

Stefan Marić sa prvim timom
Podelite na društvenim mrežama
Share This