Četiri nedelje obimnog i pažljivo organizovanog rada su iza prvotimaca Vojvodine. Iako je ekipa prilično okrnjena, zbog obaveza nekolicine igrača u juniorskoj reprezentaciji, to nije sprečilo one koji su tu da rade maksimalno posvećeno, da slušaju savete stručnog štaba i savesno prate program treninga. Nakon mesec dana, sada su na redu prvi pripremni mečevi.

Treba istaći i to da su devetorici prvotimaca priključena četvorica kadeta i juniora iz selekcije trenera Strahinje Kozića, koji će biti tu do potvratka mladih reprezentativaca.

-Stvarno je teško, trenira se naporno, dva puta dnevno, a slobodno vreme koristimo za odmor i oporavak. Sada jesmo umorni i teški, ali verujem da će nam ovakav rad doneti neophodnu kondiciju, snagu i formu kada to bude bilo najvažnije – kaže primač Danilo Elezović i nastavlja: – Što se tiče mladosti ekipe, mislim da to neće imati poseban uticaj. Ipak se svi ovde dugo poznajemo, odrastamo zajedno i vidi se ogroman napredak. Evo i sam radim sa istim trenerima nekoliko godina tako da sam navikao. Nama koji smo prošle sezone bili u prvom timu mnogo će značiti to iskustvo. U svakom slučaju verujem da imamo potencijal, kvalitet i sposobnost da pružimo otpor i mnogo starijim i iskusnijim igračima.

U predstojećem periodu Vojvodina će odigrati dve prijateljske utakmice sa Partizanom, zatim sa Spartakom, a nakon toga sledi put u Bugarsku gde će prvi tim odigrati dva trening meča sa ekipom Levskog. Tim će 13. i 14. septembra učestvovati na turniru u Kragujevcu, a po tradiciji generalna provera biće “Memorijal velikana” u Novom Sadu od 20. do 22. septembra.

-Najvažnije je da nemamo problema sa povredama. Jedino je Nemanja Antunović bio bolestan, to jeste pokvarilo prvobitne planove, ali smo se snašli i improvizovali. Sada nam predstoje pripremni mečevi na kojima od igrača očekujem samo da pruže maksimum. Ako uz to dođu neke pobede, biće to veliki plus za sve nas – kaže šef stručnog štaba Marko Narančić i dodaje: – Moram da kažem da su se mlađi igrači, koje smo priključili iz selekcije trenera Strahinje Kozića, dobro uklopili i jako su posvećeni. Ekipa jeste mlađa u odnosu na prošlu godinu, ali verujem da ćemo izvući maksimum i dati sve od sebe da budemo u vrhu srpske odbojke. Ovo sigurno jeste pravi put, svi ovi momci imaju visoki potencijal, a klub je to prepoznao i odlučio da im pruži šansu. Važno je da rastemo kao tim, a titula svakako jeste neki cilj u narednom periodu.

Napominjemo da trening mečevi neće biti otvoreni za publiku, osim, naravno “Memorijala velikana”.

Podelite na društvenim mrežama
Share This