Komemoracija istaknutom nekadašnjem odbojkašu i treneru Slobodanu Buci Galeševu održana je u sredu u amfiteatru SPC „Vojvodina“.

U prisustvu porodice i velikog broja prijatelja, predstavnika Odbojkaškog kluba Vojvodina, Odbojkaškog saveza Srbije, sudija, sportskih radnika, nekadašnjih saradnika, igrača, proslavljenih reprezentativaca i mnogih drugih ,odata je pošta izuzetnom odbojkaškom stručnjaku, koji je i kao igrač nizao uspehe, ali je pre svega ostao upamćen po trenerskom radu, obuci mladih igrača, kao i po uspehu na poziciji glavnog trenera i selektora juniorske reprezenatcije.

Prisutne je pozdravio generalni direktor OK Vojvodina Nikola Salatić, a uz prisećanje na neke od izjava Slobodana Galeševa, o njegovom delu, tragu koji je ostavio i saradnji s njim govorili su Milorad Kijac trofejni trener i njegov dugogodišnji saradnik, Đula Mešter predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i njegov nekadašnji igrač, kao i sin Marko Galešev.

Komemoracija

Milorad Kijac je kroz opširnu biografiju podsetio na njegove igračke rezultate, ali i na trenerska dostignuća. Posebno se dotakao dugogodišnje uspešne međusobne saradnje u stručnom štabu Vojvodine, kada su bili deo dominacije crveno-belog kolektiva na domaćoj sceni, ali i trećeg mesta u Kupu evropskih šampiona.

komemoracija

Prisećajući se uspeha Galeševa, ali uticaja koji je ostavio na njega kao trener, Đula Mešter je između ostalo rekao:

– Ostavio je zapažen i neizbrisiv trag u odbojci, uvažen i priznat kao trener, kao stručnjak i kao čovek. Uz njega su rasle i stasavale brojne generacije igrača. U ime odbojkaškog sveta želim da mu se zahvalim na svemu što je pružio jugoslovenskoj i srpskoj odbojci, posvećujući svoj život našem sportu. Slava mu i hvala.

Slobodan Galešev, preminuo je 18. avgusta, u Novom Sadu, u 75. godini.

Biće sahranjen u sredu u krugu porodice.

Podelite na društvenim mrežama
Share This