Kada u odbojkaškom miljeu spominjete Obrenovac, podrazumeva se da pričate o ženskom klubu Tent. Ako se uzmu u obzir ekipna ostvarenja i rad sa mladima, onda je sve to i normalno. No, tradicija ženske odbojke u ovom mestu ne sprečava trenere da rade sa dečacima, kao ni talente da se bore i krče svoj put ka velikoj sceni. Jedan od takvih danas je i Branko Kopitić. Vošin prvotimac, nekada talenat, sada je već ozbiljna opcija u napadu i jedan od najperspektivnijih korektora u ligi.

Branko Kopitić

U sezoni 2021/22. u nekoliko navrata imao je priliku da oseti čari i izazove prvog tima, a prethodne takmičarske godine prvi put bio je stalni član seniorske ekipe. U junu je postojeći ugovor produžio na tri godine, te potpisao vernost crveno-belima zaključno sa sezonom 2026/27.

– Mnogo mi je značila prošla sezona. Mislim da sam najviše napredovao. Rad u prvom timu i moja upornost su doveli do napretka – počinje priču Kopitić: – Istina je da sam možda najbolje partije pružio na kraju lige i u plej-ofu, ali taj period je, ipak, bio za mene i najbolniji. Završilo se tako kako se završilo i nije nam bilo lako, ali smo napravili generalno veliki uspeh sa dva trofeja i to je motiv da radimo dalje još jače.

Pripreme je Vojvodina počela ranije u odnosu na druge ekipe, ali u nešto manjem broju zbog obaveza nekolicine igrača u juniorskoj reprezentaciji.

– Jeste da nas je manje, ali to nas ne sprečava da na svakom treningu dajemo maksimum, da radimo i gradimo timski duh. Kasnije ćemo to nastaviti kada nam se priključe juniorski reprezentativci. Činjenica je i da su nam otišli iskusniji igrači, te da su priključeni neki još mlađi, čak i kadeti, i zato moramo raditi još više. Prednost je to što se svi jako dobro poznajemo od kadetske selekcije, a neki od nas i od pionirske. Mislim da nam je taj period odrastanja svima pomogao da se bolje razumemo i funkcionišemo kao ekipa. Mladost je prošle sezone pokazala da može da se bori sa pritiskom. Naravno, taj put nije uvek jednostavan i ima i padova, kikseva, ali verujem da ćemo i to prebroditi, te da ćemo vremenom biti sve sigurniji. Nama je bitno da gledamo svoju stranu terena, da se svi zalažemo i trudimo – kaže Kopitić.

Kopitić u napadu

I u novoj sezoni, kao i u prethodnoj, na Vošinoj strani mogla bi biti dugačka klupa, a jaka konkurencija svakom igraču treba da bude motiv više.

Kopitić

– Vojvodina je uvek imala širok spektar igrača. I sada svi u našoj ekipi uvek mogu da uskoče i pomognu – poručuje Branko.

Iako su svi u timu svesni da će biti teško i da je pred njima naporan put, ambicija, velikih želja i snova ne manjka.

– Nastaviću da se trudim još više, da budem angažovaniji kako bih pomogao timu. Želja mi je da svaki trenutak iskoristim da radim, napredujem i doprinesem igri i rezultatu ekipe. Svi jako želimo da idemo korak dalje. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, ali idemo redom, korak po korak, utakmicu po utakmicu. Ako atmosfera bude bila kao prošle sezone, ako budemo bili tim i ako budemo vredno radili, siguran sam da ćemo se boriti za trofeje. I dalje verujem da želja i rad donose rezultate – zaključuje Branko Kopitić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This