Dve prvoplasirane ekipe ukrstiće odbojkaška koplja u nedelju, 11. februara, u maloj sali Spensa, sa jednim ciljem – da u derbiju uknjiže novu pobedu. Crvena zvezda bi trijumfom mogla da se dodatno odmakne, dok bi se Vojvodina, ukoliko bude slavila, izjednačila po broju pobeda sa velikim rivalom. Zbog bodovnog salda ne bi Novosađani skočili na lidersku poziciju, ali svakako bi pobeda mogla biti od izuzetnog značaja u finišu lige. U svakom slučaju, navijače i sve poklonike odbojke, u maloj sali Spensa očekuje, bez sumnje, prava sportska poslastica, pa su zato i šef stručnog štaba Marko Narančić i igrač Luka Stanković na konferenciji uoči ovog susreta pozvali publiku da ispuni tribine i budu Vošina važna podrška.

– U goste nam dolazi lider prvenstva, jedna sjajna ekipa. Biće nam teško da trijumfujemo, ali ne i nemoguće. Uz veliku podršku s tribina i dobru motivaciju mojih momaka, verujem da možemo do pobede. Iskoristio bih priliku da još jednom podsetim moje igrače da igraju bez ikakvog pritiska, jer su do sada uradili puno dobrih stvari za našu Vojvodinu – istakao je Narančić.

Složio se s njim i korektor Stanković.

– Kao što je trener rekao, dolazi nam veoma dobra ekipa Crvene zvezde. Igramo na našem terenu i iskoristio bih priliku da pozovem navijače da dođu da nas podrže, jer su pokazali do sada da su naš igrač više – zaključio je Luka Stanković.

Sigurno je da Vojvodina može mnogo ukoliko se energije na terenu i na tribinama spoje. Više puta ove sezone pokazao je Novi Sad da je odbojkaški grad, ne samo organizaciono, nego i kada su atmosfera i ispunjenost tribina u pitanju. Poseban su utisak ostavile kup utakmice sa Zvezdom i Partizanom, te ligaški meč sa crno-belima, koje su bez sumnje bile najposećenije na domaćoj muškoj sceni ove sezone. Tada se u maloj sali tražilo mesto više, a derbi 16. kola Superlige u nedelju zaslužuje jednaku pažnju i posećenost.

Podelite na društvenim mrežama
Share This