Voša je u polufinalu Kupa Srbije!

Do plasmana među četiri najbolje ekipe ovog nacionalnog takmičenja Vojvodina je stigla nakon pobede od 3:0 protiv Crvene zvezde, u meču četvrtfinala. Od samog starta Novosađani su dali do znanja da će ovo biti drugačija utakmica od one superligaške od pre nekoliko dana u Beogradu. Sa mnogo samopouzdanja, hrabrosti i motiva igrali puleni trenera Marka Narančića. Lomilo se u prvom setu skoro do polovine, kada su blok Ubiparipa i as Savovskog doneli tri poena prednosti. Posle bloka Savovskog imao je domaćin i četiri poena viška, a tačku na set stavio je Bajandić za 25:20 i vođstvo od 1:0.

Slično je bilo i u nastavku. U drugom periodu su Savovski i Bajandić doneli opipljiviju prednost, koju je do kraja domaćin dodatno povećao. Nisu posle vođstva od 2:0 novosadski crveno-beli dozvolili sebi opuštanje. Igrali su sa još više snage, leteli su po terenu, pokazali izuzetno visok nivo požrtvovanosti i borbe. Pokušala je Zvezda u nekoliko navrata da pomrsi konce Voši, ali joj Narančićeva četa nije dozvolila da ode dalje od tog pokušaja. Posebna krila i energiju dala je Voši dali su navijači, koji su ponovo (posle duela sa Ukrajincima) ispunili tribine male sale i pružali maksimalnu podršku.

Blokom je Rudić doneo 16:13, nakon toga protivnik je izjednačio, pa čak i poveo 19:18, ali su odbrana i kontra Vojvodine ponovo bili na nivou, što je bilo dovoljno da Novosađani zapečate ovaj meč.

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu, finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Vojvodina – Crvena Zvezda (25:20, 25:19, 25:22)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Radovanović i Leko.
Vojvodina: Đogić, Lagundžin, Bajandić 10, Milanović 2, Negić, Rudić 6, Elezović, Ubiparip 9, Stanković 9, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 6, Kopitić 1.
Crvena zvezda: Boharev, Kljajić, Ilić, Lopar 2, Petrović 2, Ristić, Nikolić 11, Popović, Stefanović 5, Tomašević, Omar 10, Starović, Stepanović, Žugić 8.
Podelite na društvenim mrežama
Share This