Prvi poraz u Superligi, doživeli su prvotimci Vojvodine na gostovanju u Beogradu. U meču petog kola bolja od novosadske ekipe bila je Crvena zvezda, koja je slavila 3:0, ali je do tri boda došla mnogo teže nego što to rezultat govori. Sva tri seta završena su na razliku, a u finišima kada se lomilo, više strpljenja i manje grešaka imali su domaći odbojkaši.

U prvom periodu igralo se poena za poen gotovo do same završnice. Prvi put dva poena prednosti Zvezda je imala kod rezultata 17:15, ali je nakon ulaska Kisića Vojvodina izjednačila, a onda i stigla do set lopte. Da je u tom momentu Voša ostala mirne ruke i da je iskoristila priliku, pitanje je kako bi se kasnije razvijao tok meča. Ipak, domaćin je okrenuo i dobio taj set 27:25.

Iako su Beograđani imali u jednom trenutku visoko vođstvo u drugom setu, novosadski tim uspeo je da anulira zaostatak, ali je falilo malo koncentracije za potpuni preokret. Šansu je Vojvodina imala i u trećem delu utakmice, kada je imala startnu prednost i aktivan rezultat do samog kraja. Međutim, imali su puleni trenera Marka Narančića nešto slabiju realizaciju napada, ali i lošiji servis u odnosu na prethodne mečeve.

U svakom slučaju dobra je ovo lekcija za Novosađene uoči novog duela sa istim protivnikom. Naime, već u sredu, 8. novembra, u 19 časova, Vojvodina na svom terenu igra sa Crvenom zvezdom meč četvrtfinala Kupa Srbije.

Crvena zvezda – Vojvodina 3:0 (27:25, 25:23, 25:23)
Beograd: SC Voždovac, sudije Popović i Kovačević.
Crvena zvezda: Boharev, Kljajić, Ilić, Lopar 4, Petrović 1, Ristić, Nikolić 27, Popović, Stefanović 10, Tomašević, Omar 10, Starović, Stepanović, Žugić 7.
Vojvodina: Đogić, Lagundžin, Bajandić 13, Milanović, Negić, Rudić 7, Elezović 1, Ubiparip 17, Stanković 4, Kokeza, Kisić, Dakić, Savovski 5, Kopitić 2.

Podelite na društvenim mrežama
Share This