Posle mnogo vremena na jednom odbojkaškom događaju u Novom Sadu biće dozvoljeno prisustvo publike. Raduje to sigurno sve navijače Vojvodine, ali i sve igrače, trenere i menadžment srpskog šampiona, koji sa nestrpljenjem očekuje početak sjajnog turnira čiji je domaćin.
Od petka do nedelje (24-26.septembar) u maloj sali Spensa biće održan tradicionalni međunarodni Memorijal velikana. Ovoga puta na turniru posvećenom legendama Žarku Petroviću i Radovanu Dabiću igraće ekipe koje će, verujemo, biti pravi mamac za publiku, tim pre što su svi jedva čekali da mogu uživo da gledaju dobre odbojkaške mečeve. Odbojkaški klub Vojvodina ugostiće francuski Pariz Volej, te nemački Fridrihshafen i grčki PAOK.

Prvu utakmicu Vojvodina će odigrati u petak u 19 časova, protiv francuskog predstavnika. Tim povodom gosti na konferenciji upriličenoj uoči memorijala bili su i šef stručnog štaba Pariz Voleja Dorijan Ružeron i igrač, nekada prvotimac Vojvodine, Miran Kujundžić.

-Zadovoljni smo što smo došli na turnir i zahvaljumo se Vojvodini što nas je ugostila. Imaćemo zaista kvalitetne protivnike. Imamo dva srpska igrača, pa nam je tim draže što smo ovde. Očekujemo jedan lep turnir, na visokom nivou – istakao je šef stručnog štaba Pariz Voleja Dorijan Ružeron.

Šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Slobodan Boškan izazio je zadovoljstvo time što su Pariz Volej, PAOK i Fridrihshafen pristali da dođu i uveličaju turnir.

-Ovo je svakako jedna dobra sportska provera za svaku od ekipa. Isto tako nama u Vojvodini je drago zbog veličine i snage turnira, jer je on posvećen odbojkaškim legendana. Verujem da će publika moći da uživa u dobrim mečevima. Novi Sad nema često priliku da vidi ovakve ekipe, zato sve poklonike sporta pozivam da iskroiste ovaj trenutak, da dođu da nas podrže, ali i da uživaju i kvalitetnim odbojkaškim mečevima. Za nas će ovo biti šansa da proverimo u kakvoj smo formi, koliko smo spremni i na čemu još moramo da radimo – poručio je Boškan.

Nekada je Miran Kujundžić kao prvotimac Vojvodine bio na istoj strani mreži sa velikim brojem aktuelnih igrača u crveno-belom dresu. Sada će snage odmeriti protiv njih.

-Za mene je poseban osećaj što sam ponovo u Novom Sadu. Kao igrač Voše više puta sam igrao ovaj memorijal, čak sam i osvajao, a sada mi je drago što ću ponovo biti u maloj sali Spensa. Sve ljude ovde u klubu poznajem, a imam u ekipi puno prijatelja. Za nas će ovo biti dobra provera, nismo u top formi, jer su neki igrači tek došli neki iz reprezentacije. Zato će nam ove utakmice dobro doći. Radujem se i želim da pozovem publiku da dođe da nas sve podrži i da gleda dobru odbojku – izjavio je Kujundžić.

Kapiten Vojvodine Stevan Simić takođe je pozvao publiku da dođe u što većem broju i pruži podršku Vojvodini.

-Drago mi je što ćemo se gledati ove sezone. Ovo je poslednja i najozbiljnija provera, očekuje nas izuzetno kvalitetan turnir. Verujem da ćemo uživati u odbojci. Biće to prilika da vidimo gde smo u odnosu na tako jake rivale – zaključio je Simić.

Ulaz u malu salu naplaćuje se simbolično 100 dinara za dve utakmice (nije obavezno dati novac i nije uslov za ulazak u salu), a sav prihod biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Podelite na društvenim mrežama
Share This