Vojvodina NS seme – Spartak 3:0 (25:14, 25:22, 25:21)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Leko i Peić.

Vojvodina NS seme: Simić 7, Brborić, Čubrilo, Bajandić 7, Kovačević 4, Negić, Mašulović 10, Bošnjak, Buša 3, Blagojević 14, Prišić, Todorović 1, Rudić, Perić 10.

Spartak: Milović, Marković, Jungić 10, Tomčić, Peić, Seizović 7, Nestorović 13, Rikardo 5, Dulić,  Tumbas 3, Pavlović 5, Medurić.

Vošini prvotimci ne haju za umor. Iako je iza njih bio naporan put i turnir u Italiji, Novosađani su u duelu sa Subotičanima, u četvrtom kolu Superlige odigrali pre svega disciplinovano, odgovorno, u nekim momentima taman koliko je trebalo i tako stigli do pobede od 3:0.

Strateg Siniša Gavrančić odlučio je da ne optereti previše samo jednu postavio pa je mudro podelio minutažu, a ujedno tako većem broju igrača dao priliku. Utakmicu  su počeli Čubrilo, Blagojević, Perić, Kovačević, Simić, Mašulović i libero Negić i odmah dali na znanje rivalu da mu neće dozvoliti da se razigra. Povela je odmah Vojvodina 6:4, 8:4, a na tehničkom tajm-autu imala je i 12:5. Posle sjajnog servisa Blagojevića bilo je i 17:9, nakon čega je domaćin rutinski priveo set kraju,

U nastavku je na poziciji dizača umesto Čubrila zaigrao Todorović, dok je na prijemu igrao Bajandić (umesto Kovačevića). Gosti su malo zapretili (8:6), ali su crveno-beli posle servisa Todorovića, poena Mašulovića, a kasnije i uspešne akcije Bajandića okrenuli na 12:10. Do kraja su Novosađani diktirali ritam i stigli do 2:0. Još malo je mešao karte Gavrančić, pa su u trećem na prijemu igrali Kovačević i Bajandić, a u drugom delu je šansu dobio i Buša. Sve je funkcionisalo kako treba, te je Vojvodina sigurno koračala ka nova tri boda.

Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić: Bitno je da smo posle napornog puta i Italije odigrali kako treba. Podelili smo minutažu, više igrača je dobilo priliku i svi su prišli utakmici na pravi način. Jednom sigurnom i disciplinovanom igrom smo stigli do 3:0 i to je najvažnije.

Podelite na društvenim mrežama
Share This