Petnaesti put Vojvodina i njeni sportski prijatelji igraće za odbojkaške legende. Memorijal velikana održaće se ove godine u maloj sali Spensa, od 19. do 22. septembra.

Na terenu će kroz igru, sećanje na Žarka Petrovića i Radovana Dabića evocirati bugarski Levski, rumunska arkada, grčki OFI AC i domaćin Vojvodina Mozzart. Biće to svojevrsni omaž velikanima, ali i prava uvertira u novu sezonu.

Upravo tim povodom u klupskim prostorijama na konferenciji za medije govorili su šef stručnog štaba Marko Narančić, kapiten Žarko Ubiparip i koordinator rada mlađih selekcija Dragan Čučković.

-Drago mi je da se opet vidimo na ovom mestu. I ranije sam govorio da mi je Radovan Dabić uzor kada je u pitanju trenerski posao, tako da i danas njegov dobri duh provejava “malim Spensom”. Ovaj turnir biće prilika da se još jednom prisetimo Žareta i Raše. Verujem da će mečevi biti veoma dobri, jer nam to garantuju kvalitetne ekipe koje stižu u Novi Sad. Nama će tri nove utakmice i to međunarodne mnogo značiti, kako zbog podizanja forme, tako i zbog toga da se igrači međusobno još više povežu, jer smo se tek nedavno kompletirali – istakao je Narančić.

Žarko Ubiparip, koji će ove sezone poneti kapitensku traku poručio je da će turnir biti dobra priprema za Superkup i još je dodao:

– Borba za prvi trofej dolazi brzo posle turnira, tako da će ovo biti provera za nas. Ekipe koje će učestvovati su kvalitetne, tako da verujem da će biti zaista zanimljivih i dobrih mečeva ova četiri dana. Sada smo konačno na okupu, pa je tako krenulo ono pravo uigravanje za sve što nas očekuje. Jedva čekam da turnir počne, da igramo, da pronađemo pravi ritam i pripremimo se najpre za Superkup – zaključio je Ubiparip.

Akcija “Probaj odbojku”

Tokom trajanja “Memorijala velikana”, odnosno u petak i subotu, od 10 do 15 časova, Odbojkaški klub Vojvodina će u saradnji sa ostalim gradskim klubovima, organizovati lepu akciju “Probaj odbojku”. Biće to prava prilika za promociju ovog sporta.
– Cilj nam je da naša sportska borilišta budu popunjena ne samo kvalitetnim sportom nego da bude prisutna i publika. Ideja nam je da svi prolaznici, sugrađani, mlađi i stariji, probaju odbojkaške elemente, da osete koliko je to kompleksan sport. Veliku pomoć pružiće im mladi takmičari iz više gradski klubova. Na prostoru između službenog ulaza 3 i Promenade, biće postavljena dva terena. Uz muziku, druženje, trenere, igrače i igračice, simbolične nagrade, probaćemo svi odbojku, razmeniti energiju i, verujemo, više se međusobno povezati – najavio je Dragan Čučković.

Podelite na društvenim mrežama
Share This